1. ledna 2019 • 18:44

Slovenka Vlhová slaví! V Oslu ukončila nadvládu Shiffrinové ve slalomu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenská lyžařka Petra Vlhová zdolala ve finále paralelního slalomu Světového poháru v Oslu Američanku Mikaelu Shiffrinovou, jež po pěti vítězstvích nevyhrála slalom poprvé v sezoně. Závod mužů ovládl Rakušan Marco Schwarz a slaví první triumf v kariéře.



Vlhová v dosavadních pěti slalomech sezony skončila druhá za Shiffrinovou, naposledy v sobotu v Semmeringu, ale na Holmenkollenu vládla ona. Vedoucí ženu Světového poháru porazila Slovenka na trati v protisvahu skokanského můstku v obou jízdách a připsala si šesté vítězství v kariéře. Malé finále o třetí místo vyhrála Švýcarka Wendy Holdenerová.

První výhrou v SP vstoupil do nového kalendářního roku rakouský slalomář Schwarz, jenž ve finále zdolal Davea Rydinga. Dvaatřicetiletý Angličan se mohl postarat o premiérové britské vítězství v mužském alpském lyžování, ale v přemíře snahy nedokončil druhou finálovou jízdu.

Přesto si Ryding připsal cenný úlovek v podobě vyřazení lídra SP a fenomenálního slalomáře Marcela Hirschera z Rakouska, jehož porazil ve čtvrtfinále. Třetí místo obsadil Švýcar Ramon Zenhäusern.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud