5. července 2022 • 16:48

Boj o Ukrajinu a sport ONLINE: IIHF zamítla odvolání Ruska a Běloruska

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
65
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vojenská invaze Ruska na Ukrajinu vyvolává bouřlivé reakce. Výrazně zasahuje také do světa sportu. Reakce sledujeme na iSport.cz ONLINE.



ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 4. 3. 2022
14:22
4. 3. 2022
Rusko

Ruský olympijský výbor (ROV) je připraven podpořit sportovce potrestané kvůli invazi na Ukrajinu všemi dostupnými prostředky včetně právní pomoci. Plošné vylučování ruských sportovců z mezinárodních akcí, k němuž po doporučení Mezinárodního olympijského výboru (MOV) přistoupila drtivá většina mezinárodních sportovních federací, považuje za diskriminační.

Zprávy ze dne 4. 3. 2022
11:21
4. 3. 2022
Rusko

Mezinárodní cyklistická unie UCI schválila žádost ruského jezdce Pavla Sivakova o změnu občanství. Závodník stáje Ineos Grenadiers bude nově reprezentovat Francii, kde dlouhodobě žije. Za novou vlast může startovat i na mistrovství světa a olympijských hrách. Čtyřiadvacetiletý Sivakov se narodil v Itálii ruským rodičům, kteří byli rovněž cyklisty. Od jednoho roku vyrůstal ve Francii, dosud ale reprezentoval Rusko. „Už nějakou dobu jsem se chtěl stát Francouzem a měl podanou žádost u UCI, ale vzhledem k tomu, co se momentálně děje na Ukrajině, jsem to chtěl urychlit,“ řekl Sivakov.

Zprávy ze dne 4. 3. 2022
11:10
4. 3. 2022
Rusko

Z Kontinentální hokejové ligy odcházejí kvůli ruské invazi na Ukrajinu po startu play off další zahraniční hráči. V Ufě skončili po útočníkovi Markusi Granlundovi další tři Finové a také dánský obránce Philip Larsen.  Olympijský vítěz z Pekingu Granlund opustil Ufu už před středečním vstupem týmu do bojů o Gagarinův pohár. Larsen s brankářem Juhou Metsolou a dalšími úřadujícími olympijskými šampiony útočníky Sakarim Manninenem a Teemu Hartikainenem se rozhodli odejít po úvodním čtvrtfinálovém utkání s Novosibirskem (2:1).

Zprávy ze dne 4. 3. 2022
10:27
4. 3. 2022
Rusko

Po celé Evropě je na stadionech vidět solidarita s Ukrajinou, která se brání proti nepřátelské invazi. A jak to vypadá v Rusku? O ukrajinskou vlajku tam nezavadíte, o mnohém vypovídá transparent vyvěšený na tribuně při včerejším utkání play off hokejové KHL mezi CSKA Moskva a Jaroslavlí. „Za Rusko! Nacismus neprojde.“ Odpovídá způsobu, jakým o válce informuje ruská propaganda. Tedy, že se snaží Ukrajinu denacifikovat.

Zprávy ze dne 4. 3. 2022
5:00
4. 3. 2022
Rusko

Vydali se vyrazit do Ruska vydělat miliony, jenže teď jsou z nich rukojmí ruského systému. Cizinci v KHL cítí v zemi agresora Putina takřka beznaděj a dumají, jak se co nejrychleji dostat domů? Kluby jim ale nechtějí ukončit smlouvy! Finský gólman Nižněkamsku Frans Tuohimaa uvedl, že nejhůř se mají jeho čeští spoluhráči. Více čtěte ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
65
Články odjinud


Články odjinud