Květoslav Šimek
16. dubna 2012 • 18:34

Kvitová je fit, české tenistky se těší na „vendetu“ s Itálií

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dobrém rozpoložení dorazily české tenistky do Ostravy, kde je koncem týdne čeká semifinále Fed Cupu s Itálií (21. a 22. dubna). Úsměvy na tvář jim dodává zejména skutečnost, že jednička týmu Petra Kvitová je po zdravotních komplikacích fit a v pořádku.



„Cítím se dobře, i když tomu současné počasí moc nepomáhá,“ říkala Petra Kvitová. „Jen jsem trošku unavená, ale to se dá po soustředění v Turecku, kde jsem čtrnáct dní dostávala pořádně zabrat, čekat. Doufám, že to do víkendu bude dobrý.“

Klíčové pro Kvitovou je, že ji už netrápí žádný ze zdravotních problémů. „Jsem zdravá, musím to zaklepat. Po únorových trablích je všechno v pořádku a cítím se dobře!“

V ostravské ČEZ Areně, která dosud hostila mužské kolegy v Davis Cupu, si Kvitová poprvé zatrénovala v pondělí odpoledne. Spoluhráčky Lucie Šafářová, Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková už si halu vyzkoušely.

A pochvalují si rychlý povrch, jaký nehrající kapitán Petr Pála na Italky vybral. „Povrch je dobrý, rychlý, stejně jako míče,“ líčí Andrea Hlaváčková.

„Bude to vyhovovat víc nám, než Italkám. Až si ještě víc zvykneme, bude to naše výhoda.“ Na tom se shodly všechny hráčky včetně Kvitové. „Ano, takový názor máme dohromady,“ pousmála se Lucie Šafářová.

Trenér Petr Pála (uprostřed) a tenistky (zleva) Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková, Petra Kvitová a Lucie Šafářová vystoupili 16. dubna v Ostravě na tiskové konferenci před semifinálovým utkáním tenisového Fed Cupu s Itálií. Trenér Petr Pála (uprostřed) a tenistky (zleva) Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková, Petra Kvitová a Lucie Šafářová vystoupili 16. dubna v Ostravě na tiskové konferenci před semifinálovým utkáním tenisového Fed Cupu s Itálií.Foto ČTK

O motivaci mají české tenistky postaráno. V Ostravě by rády odčinily drsnou prohru ze semifinále v roce 2010, kdy v Římě neuhrály ani set. Prohra Petry Kvitové s Flavií Pennattaovou navíc byla poslední porážkou wimbledonské šampionky ve Fed Cupu.

Od té doby vyhrála dvaadvacetiletá hráčka z nedalekého Fulneku v týmové soutěži všech svých osm zápasů.

A co se tenistkám kromě „vendety“ vybaví, když se řekne Itálie? „Řím…Těstoviny…,“ reagovaly Hradecká s Šafářovou. Hlaváčková je přebila: „Můj přítel!“ pousmála se a strhla salvu smíchu.

Lístky na Fed Cup jsou stále ještě k mání. Z kapacity 6500 jich zbývá v prodeji asi 500.

Rozhovor s Petrou Kvitovou čtěte v úterním Sportu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud