Květoslav Šimek
17. dubna 2012 • 18:08

VIDEO: Kvitová na tréninku buší i do šestnáctiletého mládence

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nekompromisně buší do míčů a zvyká si na rychlý povrch. Petra Kvitová ostře vlétla do přípravy na semifinále Fed Cupu proti Itálii, které o víkendu uvidí ostravská ČEZ Arena. Nehrající kapitán Petr Pála do přípravy zapojil i šestnáctiletého Davida Poljaka, aby tenistky mohly i v tréninku čelit razantnějším úderům.



„Pořád je to jen začátek, Petra přijela ze soustředění v Turecku, zatím si spíš zvykáme na povrch,“ komentoval Petr Pála první ostrý trénink Petry Kvitové. Ovšem ještě než na kurt nastoupila česká jednička, musela vyběhnout uklízecí četa.

„Po Italkách zůstala na ploše antuka, trénovaly v antukových botách…“ informoval tiskový mluvčí Karel Tejkal.

Na oblíbenou antuku však mohou Italky zapomenout. V Ostravě se bude hrát na extra rychlém povrchu, na kterém už mužští kolegové v prvním kole Davis Cupu vyprovodili Italy. „Věřím, že na kluky navážeme,“ říkala Kvitová.

Petra Kvitová na tréninku české reprezentace před utkáním s Itálií
Video se připravuje ...

Petra Kvitová na tréninku české reprezentace před utkáním s Itálií
Video se připravuje ...

Petra Kvitová na tréninku před víkendovým Fed Cupem proti Itálkám, zahrála si se sparing partnerem Davidem Poljakem
Video se připravuje ...

Pomoct by tomu měl i speciální sparring partner, kterého kapitán Pála společně s Davidem Kotyzou, trenérem Petry Kvitové, na přípravu povolal. Teprve šestnáctiletý David Poljak je z Ostravy, ovšem připravuje se v Prostějově. Sám nijak nezastírá, že jej povolávací rozkaz v první chvíli zaskočil.

„Petra je wimbledonská vítězka, je to čest s ní trénovat,“ říkal po tréninku Poljak. „Samozřejmě tam tréma trošičku byla, ale po prvních výměnách to ze mě spadlo. Z Prostějova se s Petrou vídáme, ale ještě jsme proti sobě nehráli. A musím říct, že hraje tvrdě, strašně rychle. Tenhle povrch jí bude sedět a Italky porazíme.“

Kapitán Pála mladého tenistu pochválil. „Potřebovali jsme do tréninku trošičku zapojit klučičí tenis, aby si holky zvykly. Víc toho vrátí, je víc úderů. Na tomhle rychlém povrchu obzvlášť. Když jsme doma, vždycky někdo z kluků přijel a vždycky to pomohlo.“

Petra Kvitová se v Ostravě připravuje na Fed Cup s Itálií, trénovala i se šestnáctiletým juniorem Davidem Poljakem
Petra Kvitová se v Ostravě připravuje na Fed Cup s Itálií, trénovala i se šestnáctiletým juniorem Davidem Poljakem

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud