5. listopadu 2012 • 15:49

Lucka může být jako Djokovič, věští srbská trenérka Šafářové

Autor: jj, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest let dělala kapitánku srbského fedcupového týmu, při víkendovém finále ale seděla u české lavičky. Biljana Veselinovičová, současná trenérka Lucie Šafářové, nadšeně sledovala fantastické představení domácí hráčky. "Lucii se finále opravdu povedlo," řekla v rozhovoru pro Sport.



V Praze fandila proti "svým", ve finále Česka se Srbskem přála hlavně české dvojce. Její svěřenkyně Lucie Šafářová se stala hlavní postavou víkendového finále Fed Cupu. Porazila Ivanovičovou i Jankovičovou a zařídila rozhodující body pro český tým.


„Jsem strašně šťastná, jak Lucie finále zvládla. Proto jsem tady také byla, abych jí k tomu trochu pomohla. A vše se podařilo nesmírně krásně," měla radost Veselinovičová.

Šafářová o víkendu ustála tlak domácího prostředí, zahrála fantastickým způsobem a po skvělých výkonech uspěla proti bývalým světovým jedničkám. Veselinovičová míní, že úspěch v týmové soutěži může Šafářovou nakopnout i v individuální kariéře.

Vítězná euforie: Lucie Šafářová se objímá s Petrem Pálou a Petrou Kvitovou
Vítězná euforie: Lucie Šafářová se objímá s Petrem Pálou a Petrou Kvitovou

"Věděla jsem, že když dokáže ustát tlak finále Fed Cupu doma před čtrnácti tisíci fanoušky, může to být klíč pro její budoucnost," pravila srbská trenérka.

"Před finále jsem jí připomínala, aby si vzpomněla, co triumf v Davis Cupu udělal s Novakem Djokovičem. Po něm jako by mu něco přepnulo v hlavě a byl novým hráčem, skoro neporazitelným," přidala srovnání se současnou světovou jedničkou.

Šafářové v žebříčku patří momentálně sedmnáctá pozice, v příští sezoně se pokusí dostat ještě výš. "Sami jste viděli, že když si věří a dokáže se zkoncentrovat, předvádí tenis jako hráčka top ten. A já věřím, že tam brzy může být," uzavřela.

Tisková konference českých tenistek po finále Fed Cupu proběhla v obrovské euforii...
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud