21. září 2009 • 11:52

Nadal se odhlásil z turnaje v Bangkoku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý hráč světového žebříčku Rafael Nadal se kvůli poraněným břišním svalům nezúčastní turnaje ATP v Bangkoku, který se koná příští týden. Španělský tenista už vinou potíží, které si způsobil na US Open, vynechal o uplynulém víkendu vítězné semifinále Davisova poháru proti Izraeli.



Třiadvacetiletý Nadal má podle svého dnešního tiskového prohlášení trhlinu v břišním svalu a lékař Španělské tenisové federace mu nařídil léčbu a klid dva až tři týdny.

Nadal tak vynechal nejen podnik ATP v Bangkoku, ale i plánovanou předturnajovou dovolenou na thajském ostrově Krabi.Problémy s břišním svalstvem šestinásobného grandslamového vítěze viditelně limitovaly v semifinále US Open, které s pozdějším vítězem Juanem Martínem del Potrem prohrál hladce 0:3 na sety.

Nadalovu sezonu výrazně ovlivnilo poranění obou kolen, kvůli nimž chyběl na okruhu v červnu a červenci a vynucenou absencí ve Wimbledonu přišel o pozici světové jedničky. Čtyřnásobný vítěz Roland Garros by měl být trumfem španělského daviscupového týmu v prosincovém finále doma proti České republice.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud