22. října 2017 • 15:17

Plíšková vlétla do Turnaje mistryň, Venus Williamsovou jasně přehrála

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Karolína Plíšková vstoupila do Turnaje mistryň v Singapuru jasným vítězstvím nad Venus Williamsovou. Světovou pětku a šampionku z roku 2008 porazila v prním duelu Bílé skupiny za 72 minut 6:2 a 6:2.



Ve druhém duelu skupiny zdolala wimbledonská vítězka Garbiňe Muguruzaová ze Španělska 6:3, 6:4 lotyšskou šampionku French Open Jelenu Ostapenkovou. Muguruzaová, jež byla před startem turnaje vyhlášena nejlepší hráčkou sezony, zvládla duel s debutantkou v Singapuru Ostapenkovou za půldruhé hodiny.

V úterý se Plíšková v druhém duelu utká s Muguruzaovou a může si předčasně zajistit semifinále. Pokud česká tenistka zvítězí a zároveň Williamsová porazí Ostapenkovou, bude mít Plíšková dokonce jisté první místo ve skupině. Jestliže Plíšková vyhraje ve dvou setech a Ostapenková naopak ve třech setech zdolá Williamsovou, postoupí česká tenistka také.

Plíšková se zdržela na kurtu zhruba o čtvrt hodiny kratší dobu než Muguruzaová. "Rozhodlo moje podání, i když mohlo být lepší. Výsledek vypadá snadněji, než to bylo. Tady není žádný zápas snadný, je potřeba hrát od prvního míče soustředěně," řekla Plíšková v rozhovoru na dvorci.

VIDEO | Podívejte se na mečbol Karolíny Plíškové

Plíšková vstoupila do utkání vydařenou hrou na servisu, který získala i za pomoci dvou es. Pak hned vzala Williamsové v agresivních výměnách a díky dobrému returnu podání. Za stavu 3:1 sice o brejk přišla, ale pak získala další čtyři gamy.

"Líbí se mi, jak jsi pozitivní. Všechno je dobrý. Jdi do první hry hodně soustředěná. Hraj stejně," radila Plíškové po první sadě Australanka Rennae Stubbsová, její trenérka pro Turnaj mistryň.

Venus Williamsová po porážce s Karolínou Plíškovou na úvod Turnaje mistryň
Venus Williamsová po porážce s Karolínou Plíškovou na úvod Turnaje mistryň

Kritický moment v třetí hře druhé sady česká tenistka ustála. V nejdelším gamu utkání odvrátila dva brejkboly. Především při tom první měla namále, ale na síti se natáhla a volej umístila do kurtu. Při druhém brejkbolu trefila eso a nakonec hru získala.

Poté udeřila. Znovu se opírala do slabšího druhého servisu Američanky a brejk ze čtvrté hry potvrdila čistou hrou na 4:1. Za stavu 5:2 vedla při podání Williamsové 40:0, ale nakonec využila čtvrtý mečbol díky chybě sedminásobné grandslamové šampionky.

"V druhém setu jsem rozhodně hrála lépe, ale ona měla na všechno odpověď. Jsou dny, kdy to tak prostě je. Snad budu mít víc štěstí v příštích zápasech," řekla sedmatřicetiletá Williamsová, jež jako jediná ze singapurské osmičky letos nezískala turnajový titul.

Plíšková si pomohla celkem pěti esy, nastřílela 25 vítězných úderů a statistici jí napočítali pouze 12 nevynucených chyb. "Odzadu do byla přestřelka, skvělé údery a bylo to těžké. Odehrály jsem výborný zápas," řekla.

Pětadvacetiletá česká tenistka hraje na vrcholu sezony podruhé. I loni rozehrála turnaj úspěšně, ale pak po dvou porážkách nepostoupila ze skupiny.

Tabulka:

1. Plíšková 1 1 0 2:0 1
2. Muguruzaová 1 1 0 2:0 1
3. Williamsová 1 0 1 0:2 0
4. Ostapenková 1 0 1 0:2 0

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud