Jan Jaroch
14. listopadu 2023 • 12:50

Po rozchodu žhavé zboží: Siniaková k jedničce, Krejčíková má hrát s Němkou

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po ukončení vzájemné spolupráce byly Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou žhavým zbožím na deblovém trhu. A za nové spoluhráčky si vybraly skutečná esa. Siniaková, iniciátorka rozchodu sedminásobných grandslamových šampionek, bude v příští sezoně nastupovat po boku světové jedničky Storm Hunterové, jak Sportu a iSport.cz potvrdily zdroje z tenisového prostředí. Krejčíková má podle stránky opencourt.ca hrát s Němkou Laurou Siegemundovou, čerstvou vítězkou Turnaje mistryň.



Kateřina Siniaková strávila na prvním místě deblového žebříčku dohromady 115 týdnů a ještě v září jí trůn patřil. Letošní sezonu ale ukončí jako světová jednička Storm Hunterová. A právě s devětadvacetiletou Australankou má o dva roky mladší rodačka z Hradce Králové v příští sezoně nastupovat.

Jde o zajímavý pár. Hunterová hraje levou rukou, což bude při spojení s pravorukou Siniakovou výhoda. A také je hladová. V dámském deblu je jejím maximem finále letošního Wimbledonu, ráda by dosáhla na grandslamový titul.

Ty dvě už si ověřily, že jim to dohromady může fungovat. Absolvovaly bok po boku dva turnaje a vždy z toho byl úspěch. Letos v lednu se probojovaly do finále pětistovkového turnaje v Adelaide, v sezoně 2022 spolu dokonce vyhrály jinou pětistovku – turnaj na trávě v Berlíně. Hunterová letos nastupovala s Belgičankou Elise Mertensovou.

Elitní parťačku by k sobě v příštím roce měla mít také Krejčíková. Podle stránky opencourt.ca je domluvená na spolupráci s pětatřicetiletou Němkou Laurou Siegemundovou, pátou hráčkou deblového žebříčku. Ta nedávno vyhrála Turnaj mistryň po boku devětatřicetileté Rusky Věry Zvonarevové.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud