24. února 2010 • 20:26

Obří slalom vede Görglová, druhé kolo odloženo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Triumfem Rakušanek skončilo první kolo obřího slalomu na olympijských hrách. Do čtyřky se seřadily hned tři, nejrychlejší byla Elisabeth Görglová, třetí žena sjezdu. Druhé kolo se ale kvůli mlze odehraje až ve čtvrtek.



Na druhé místo se překvapivě vklínila jen dvě setiny za vítězku Tania Bariozová z Francie, za ní dokončily první polovinu závodu Kathrin Zettelová a Eva-Maria Bremová.

Nejlepší české lyžařce Šárce Záhrobské se v husté mlze a měnících se podmínkách příliš nedařilo. Na první místo ztratila 2,94 sekundy a po úvodní části závodu figuruje na osmadvacáté pozici.

Druhé kolo, do kterého Záhrobská vyjede jako třetí, mělo být původně kvůli mlze zkráceno a odloženo o hodinu, nakonec ale muselo být přeloženo až na čtvrtek. Čas začátku závodu bude teprve upřesněn po poradě s trenéry, ve hře je dokonce varianta, že by se první kolo opakovalo.

Druhá Češka na startu Petra Zakouřilová závod nedokončila.

Zhruba v polovině trati vypadla Američanka Lindsey Vonnová, vítězka sjezdu a bronzová ze super-G, která v jedné z pravotočivých zatáček projela oblouk na vnitřní lyži, nezvládla výjezd a doletěla až do ochranných sítí. Přitom byla na mezičasu nejrychlejší.

"Je v pořádku, jen ji trochu bolí pravá ruka," řekl mluvčí týmu Doug Haney. Vonnová nakonec odjela do nemocnice na vyšetření a na rentgen, po kterém se rozhodne, zda nastoupí do pátečního slalomu. Američanka si před olympiádou poranila holeň, ale nakonec se i díky odkládání závodů dala dohromady. "Mrzí mě to, dneska jsem si věřila," podotkla Vonnová.

Kvůli pádu Vonnové, která nedokončila ani kombinační slalom, byl závod na chvíli přerušen a svou jízdu musela znovu odstartovat její kolegyně Julia Mancusová.

Obhájkyně vítězství z Turína, stříbrná žena ze sjezdu a superkombinace, náročnou situaci nezvládla podle svých představ a do cíle dojela s mankem 1,30 sekundy na Görglovou na osmnáctém místě. "Cítím se hrozně kvůli ní, to jsem nechtěla," uvedla Vonnová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud