19. února 2010 • 10:04

Sáblíková proti Erbanové. Kdo překvapí na 1500 m?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

České rychlobruslařky Martinu Sáblíkovou a Karolínu Erbanovou čeká v neděli olympijský závod na 1500 metrů, ve kterém budou obě bojovat o umístění v popředí výsledkové listiny. A pokud se jim bude dařit, možná i o medaile. V případě Sáblíkové by přitom byla medaile na této trati překvapením, u Erbanové pak prvotřídní senzací.



"Vím, že u Martiny říkáme, že by mohla mít medaili, ale to jen kdyby to ostatní moc nezajely a jí to sedlo stoprocentně. Hlavní pro ni bude pětka, na které víme, že o medaili bojovat bude," řekl trenér Petr Novák novinářům.

I proto se olympijská šampionka na 3000 metrů Sáblíková nebude na svůj druhý start speciálně připravovat, zatímco pro Erbanovou bude vrcholem her. Sedmnáctiletá rychlobruslařka se ve Vancouveru představila ve velmi dobrém světle na pětistovce i na kilometru a nyní ji čeká trať, na které by měla zajet nejlépe.

Závod na 1500 metrů se Sáblíkovou a Erbanovu sledujete ONLINE >>>

"Může se stát, že bude rychlejší než Martina, protože ona se na to bude speciálně připravovat. Led není rychlý a Kája rozbíhala pětistovku rychleji než Nesbittová, která je medailovou aspirantkou. Doufám, že do boje o přední umístění budeme promlouvat," uvedl Novák, podle nějž by na patnáctistovce měly mít výhodu vytrvalkyně oproti sprinterkám.

Sama Sáblíková nad útokem na druhou olympijskou medaili nepřemýšlí. "Už jsem řekla Petrovi (Novákovi), že do závodu jdu s tím, abych opět zažila tu skvělou atmosféru a diváky v hale. Samozřejmě že se budu snažit, ale uvidíme, jak to dopadne," uvedla Sáblíková, která se v této sezoně ve Světovém poháru dvakrát prosadila na trati 1500 metrů na stupně vítězů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud