Jonáš Bartoš
27. července 2016 • 11:10

Plzeň hledá cestu ke gólům. Vadí mi, že málo střílíme, zlobil se Pivarník

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počítáme-li tři přípravné duely se silnými celky, Viktoria Plzeň v nich vstřelila pouhé dvě branky. Stejný trend pokračoval i v úvodním utkání třetího předkola fotbalové Ligy mistrů proti Karabachu. Západočeši hráli na domácí půdě s ázerbájdžánským mistrem 0:0 a čeká ho náročná odveta. „Do zakončení jsme se málo tlačili, to mi trošku vadí,“ prohlásil po utkání západočeský trenér Roman Pivarník.   



Plzeň sice držela soupeře na jeho polovině, jenže bez kýženého efektu. Hráči příliš často kazili rozehrávku, když už se někdo dostal do slibné příležitosti, místo střely třeba Daniel Kolář raději přihrával na Milana Petrželu (navíc nepřesně).

„Soupeř byl hodně kompaktní, s deseti hráči pod balonem, Těžko se nám tam dostávalo. Nasazení a další potřebné atributy tam byly. Chyběla mi akorát větší odvaha jít do šestnáctky. Ale je to hodně složité, klíčové prostory byly ucpané, soupeř hrál hodně hluboko. Musíme lépe centrovat i střílet, to mi trošku vadí. Do zakončení jsme se málo tlačili,“ hodnotil utkání nový plzeňský kouč Roman Pivarník.

Podobný názor na zápas měli i hráči. „Chyběla nám větší odvaha vepředu, jít si pro faul, do zakončení. Ale je to první utkání sezony, věřím, že se zlepšíme a góly začnou padat,“ prohlásil záložník Patrik Hrošovský . „Kdo viděl výsledky Karabachu, tak oni moc gólů nedostávají. Ubránili lepší mužstva, než jsme my. Je to však pořád v našich rukou. Když dáme venku gól, tak věřím, že postoupíme,“ dodal slovenský reprezentant.

Plzeň ve třech přípravných duelech na soustředění v Rakousku vstřelila jen dvě branky, koncovka mužstvo trápila i v prvním ostrém duelu sezony. „Odehráli jsme čtyři zápasy s hodně kvalitními soupeři. Není to tak, že si proti takovým týmům vytvoříme deset šancí. Ale pokaždé jsme měli navrch. Tlačí nás produktivita, ale věřím, že až se dostaneme do herního rytmu, zlepší se to a góly přijdou,“ doufal Pivarník.

Zápas zkomplikovalo vyloučení

Do asi největších šancí se proti Karabachu dostal střídající Michael Krmenčík. Hlavička talentovaného forvarda po rohovém kopu lízla zadní tyčku, v druhém případě, když se po pěkné kombinaci dostal sám před gólmana, nesmyslně upadl, místo aby se pokusil zakončit.   

„Michael měl tu situaci řešit lépe. Důležitý je první dotyk s balonem, ten nebyl dobrý. Stále ale byl před hráčem, mohl si to pokrýt tělem a snažit se zakončit. Toho obránce neměl vůbec pustit před sebe,“ vytkl plzeňský kouč 23letému útočníkovi.

Když se český mistr mohl nadechnout k závěrečnému náporu, přišla studená sprcha. Jan Baránek viděl po faulu druhou žlutou a oslabil svůj tým. Plzeň se tak v závěru musela soustředit na defenzivu, místo aby hrozila směrem dopředu.

„Samozřejmě se to tím vyloučením zkomplikovalo. Baránek udělal snad jeden faul za zápas a bohužel dostal dvě žluté karty. Zbrzdilo nás to,“ souhlasil Pivarník. „Hodně zápasů se rozhoduje v závěrečných minutách, my jsme ve druhém poločase hráli lépe, než v tom prvním, většinu času zhruba třicet metrů od jejich branky. Po tom vyloučení už jsme nemohli hrát tolik presink, ale spíš čekat v bloku a vyrážet do protiútoků,“ mrzelo plzeňského trenéra, který na západočeské lavičce prožil premiéru v soutěžním duelu.

Do náročné odvety, která je na programu příští úterý v Baku, poletí Plzeň pořád ještě v hratelné pozici. „Co jsem viděl, pod takovým tlakem jejich mužstvo ještě nebylo, dopředu byli proti nám bezradní. Až na výhru je to asi nejpřijatelnější výsledek doma, hlavní je nula vzadu. Věřím, že to venku zvládneme,“ uzavřel Pivarník. 



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud