6. září 2016 • 17:12

Kozel jako jediný odmítl Slavii. Není to trenér pro klub s tlakem, řekl Tvrdík

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týden vybírala trenéra fotbalová Slavia. Z českých adeptů klub jednal vedle Jaroslava Šilhavého ještě s Radoslavem Látalem a Lubošem Kozlem. S druhým jmenovaným klub už téměř podepisoval smlouvu. Na poslední chvíli ale z dohody sešlo. „Jako jediný nás odmítl.  Asi nebyl vhodným trenérem pro klub, kde se pracuje pod velkým tlakem,“ uvedl na úterní tiskové konferenci Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva Slavie.



Po utkání v Plzni (1:3), kdy se vedení Slavie rozhodlo pro odvolání trenéra Dušana Uhrina , byl Luboš Kozel zřejmě prvním z těch, koho generální ředitel klubu Martin Krob oslovil. Jenže poté unikly do médií informace o údajných platových podmínkách smlouvy a z trenérova angažmá sešlo. Slavia obvinila z úniku FAČR, kde má Kozel úvazek jako trenér reprezentační osmnáctky, ta to však odmítla.

„Na samém začátku byl jedním z hlavních favoritů na tuto pozici. V úterý kolem devatenácté hodiny jsme byli blízko dohodě, měli jsme pocit, že jsme si podali ruku, že zbývají doladit jen technické detaily. Pak ale byly zveřejněny informace o technických aspektech našich jednání a trenér si to rychle rozmyslel,“ uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík .

Tvrdík: Týmu chybí srdce a nasazení
Video se připravuje ...

Vedení klubu pak oslovilo další kandidáty. „Mrzí nás, že únik nešel z vyjednávacího týmu, ale byla to zkušenost. Pravděpodobně to nebyl vhodný trenér pro klub, který pracuje pod tlakem a má velká očekávání,“ dodal Tvrdík.

Slavia poté hledala dál, výběr kandidátů trval pět pracovních dnů. Klub oslovil čtyři trenéry ze zahraničí a Zdeňka Zemana, jednal také se třemi českými kouči – vedle Luboše Kozla i s Radoslavem Látalem (ten se nakonec dohodl na návratu do polských Gliwic) a s  Jaroslavem Šilhavým , se kterým klub uzavřel dvouletou smlouvu. 

„S výjimkou Luboše Kozla nás nikdo z trenérů neodmítl, toho si vážíme. Ukazuje to, jakou sílu a tradici klub v českém prostředí má,“ těšilo Tvrdíka. „Získali jsme trenéra, kterého jsme si pro Slavii přáli, dobře jsme věděli, co děláme. Za pět let obsadil v lize jedno první (titul s Libercem) a dvě třetí místa (s Libercem a Jabloncem), postoupil ze skupiny v Evropské lize (s Libercem). Kolik trenérů s takovou kvalifikací v Česku je?“ vyjmenoval Tvrdík trenérovy úspěchy.

Šilhavý ve Slavii, kde působil i jako hráč, načíná další éru trenérské kariéry. „Jsem poctěn, že taková nabídka přišla. Byť jsem byl smluvně vázaný v jiném klubu, oslovilo mě to. Přál jsem si, aby se dohodla vedení Dukly a Slavie, za což oběma pánům Tvrdíkovi a Pauknerovi děkuji. Byla to velice korektní jednání. Byť v sobě mám smíšené pocity. Když jsem se loučil s kluky z Dukly, vysvětlil jsem jim, že každý člověk by měl mít ambice. Snad mě pochopí,“ vyjádřil se nový kouč „sešívaných“.

Nový trenér Slavie Šilhavý: Po hráčích budu chtít, aby změnili svůj přístup a myšlení
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud