14. září 2017 • 20:50

Slavia - Maccabi 1:0. V Edenu slaví první body, rozhodl Necid

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie se po osmi letech vítězně vrátili do hlavní fáze evropských pohárů. Na domácí půdě porazili v úvodním utkání základní skupiny Evropské ligy Maccabi Tel Aviv 1:0, rozhodla branka Tomáše Necida z prvního poločasu. Slavia si připsala teprve čtvrtou výhru v pohárech za posledních 36 utkání a vítězně se naladila na nedělní ligové derby se Spartou. V dalším duelu skupiny se Pražané 28. září představí na půdě kazašské Astany, která prohrála 1:3 ve Villarrealu. 



Trenér Slavie Šilhavý udělal několik změn a některé stabilní členy zahajovací jedenáctky nechal vzhledem k nadcházejícímu derby v úvodu na lavičce. Naopak do sestavy se po zranění vrátil stoper Deli, poprvé v sezoně si zachytal brankář Kovář, který v letech 2014 až 2016 působil v jiném izraelském klubu Hapoel Haifa, a pohárovou premiéru za Pražany si odbyli Ukrajinec Sobol se Slovákem Hromadou.

Poprvé od nedávného návratu do Edenu nastoupil v základní sestavě červenobílých útočník Necid a hned ve dvanácté minutě se prosadil. Po Sobolově centru se položil hlavou do míče a s přispěním tyče otevřel skóre. Radoval se z prvního gólu ve slávistickém dresu od května 2014.

Ve 12. minutě otevřel Tomáš Necid skóre utkání proti izraelskému Maccavi Tel Aviv
Ve 12. minutě otevřel Tomáš Necid skóre utkání proti izraelskému Maccavi Tel Aviv

Šilhavý chválil Necida a vyhlíží derby. Bude to těžký zápas, hlásí
Video se připravuje ...

Slavia v obměněné sestavě byla v úvodu nebezpečnější. Hned tři minuty po vedoucí brance mohl přidat pojistku Souček, ale z výborné pozice jen napálil gólmana Rajkoviče.

Ve 36. minutě si Sobol zopakoval spolupráci s Necidem, domácí útočník však ve skluzu zamířil mimo. Maccabi, přemožitel Plzně z předloňského 3. předkola Ligy mistrů, sice v úvodním dějství drželo míč 62 procent času, ale na Kováře nevyslalo jedinou nebezpečnou střelu.

Na začátku druhé půle mohl zvýšit Zmrhal, který těsně minul. Hosté přidali a po hodině hry si vytvořili první velkou šanci. Kjartansson obešel Kováře a slávisty zachránil Deli, který odvrátil skluzem na roh.

Poté se domácí s vypětím sil ubránili závaru a následně pálil vedle Atar. Izraelský vicemistr sice i v druhé půli více kontroloval balon, ale k šancím to nevedlo a Pražané tak už tři body udrželi i po Davidzadově ráně z dálky vedle. Maccabi prohrálo v pohárech po devíti zápasech.

Góly

Domácí: 12. Necid

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kovář – Frydrych, Jugas, Deli, Sobol – Souček, Hromada (80. Ngadeu) – Sýkora (63. Hušbauer), Stoch, Zmrhal (C) (66. Van Buren) – Necid.

Hosté: P. Rajković – Yeini (C), Ben Chaim I, Babin (72. Avraham Rikan), Davidzada – T.-S. Sušić, Filipenka (66. Blackman), Battocchio – Atar, Kjartansson, Miha (80. Atzili).

Náhradníci

Domácí: Laštůvka, Hušbauer, Ngadeu, Van Buren, Bořil, Škoda, Rotaň

Hosté: Daniel, Shpungin, Atzili, Itzhaki, Blackman, Tibi, Rikan

Karty

Domácí: Stoch

Hosté: Babin, Yeini

Rozhodčí

Schörgenhofer, Gutschi, Riedel (všichni Rakousko)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Návštěva

13 035 diváků

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Villarreal 6 3 2 1 10:6 11
2. Astana 6 3 1 2 10:7 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:6 8
4. M. Tel-Aviv 6 1 1 4 1:8 4

Necid byl poprvé v základu a rozhodl zápas. Lépe to dopadnout nemohlo, hlásil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud