1. února 2018 • 01:04

Potvrzeno! Dúbravka jde do Newcastlu, Sparta oznámila příchod Nity

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak přeci jen! Slovenský brankář Martin Dúbravka po sedmi měsících opouští Spartu a míří na hostování do Newcastlu United. Letenští i anglický klub to krátce po půlnoci potvrdili na oficiálním webu. Pražané zároveň také ohlásili novou posilu do branky – rumunského gólmana Florina Nitu, který dosud působil v klubu FCSB (dříve Steaua Bukurešť).



„Cítím se úžasně. V mé kariéře i v mém životě je to obrovský krok. Ze všech lidí kolem týmu sálá hromada energie, budu se snažit tvrdě pracovat a ukázat, že si zde zasloužím být,“ řekl pro klubový web Newcastlu slovenský brankář.

„Martin je reprezentační brankář a má dost zkušeností. Přichází k nám ze zahraničí, takže si bude muset rychle zvyknout, ale je velice agilní a nedělá mu problém hra nohama. Určitě v kádru zvýší konkurenci a to jsme přesně chtěli,“ uvedl kouč „The Magpies“ Rafael Benítez.

Dúbravka by měl v kádru 14. týmu Premier League hostovat do konce sezony a v jeho smlouvě by rovněž měla být zakotvena opce pro přestup.

Podle informací iSport.cz měl anglický klub v úterý Spartě nabídnout hostování za dva miliony eur s opcí na přestup za další čtyři miliony. Celkem by tedy letenský klub utržil šest milionů eur, 153 milionů korun, což je za gólmana, který přišel před půl rokem jako volný hráč z Liberce, velmi dobrý obchod. 

Sparta však neotálela a okamžitě se začala poohlížet po možné náhradě. Volba nakonec padla na 30letou jedničku rumunského FCSB Florina Nitu, který během středy opustil tréninkový kemp ve Španělsku a vydal se do Prahy na zdravotní prohlídku.

Kromě rumunského brankáře však Letenští pracují na příchodu gabonského záložníka Guélora Kangy z CZ Bělehrad a z Krasnodaru srbského univezála Mihaila Rističe. Oba byli ve středu už v Praze a také prošli zdravotní prohlídkou.

Fotbalové přestupy sledujeme ONLINE ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud