Jakub Dvořák
19. února 2018 • 04:58

Jak si vedly posily Sparty: Stanciu rozpálil stadion, Kanga se vytrácel

Vstoupit do diskuse
0
  • Zimní posily fotbalové Sparty, které se představily v úvodním jarním ligovém duelu proti LiberciZimní posily fotbalové Sparty, které se představily v úvodním jarním ligovém duelu proti LiberciFOTO: Koláž iSport.cz, Jaroslav Legner Sport

    Hned tři ze čtyř zimních posil zařadil trenér Sparty Andrea Stramaccioni do prvního ligového zápasu proti Liberci (2:0). Jak Stanciu, tak i Kanga se na Letné uvedli vstřeleným gólem a brankář Florin Nita udržel čisté konto. Svůj přínos pro tým však zatím rozhodně neukázali naplno. Podívejte se, jak si vedli.

  • Nicolae Stanciu

    Cena: 96 milionů, pozice: záložník

    Sparta - Liberec: Pohádkový Stanciův úvod – prostřelil Hladkého a Sparta vede 1:0
    Video se připravuje ...

    Začal nejlépe, jak jen mohl. Takřka sám vymyslel a zrealizoval vítězný gól Sparty. V 5. minutě poslal parádním pasem do běhu Frýdka, jehož centr odvrátili liberečtí stopeři před hranici vápna. Rumunský technik využil volného prostoru a z voleje ho napálil přesně k tyči. Výstavní trefa, která rozparádila slušně zaplněné tribuny! V dalších minutách bylo znát, že se mu ulevilo. Nebál se zkoušet další křižné centry, jenže začala váznout komunikace s ostatními spoluhráči a z dalších akcí už žádný gól nepadl. Nicméně svůj úkol muž s číslem 10 splnil dokonale. Pro Spartu rozhodně bude přínosem.

    „Věděli jsme, že on i Kanga jsou kvalitní a že ve středu hřiště budou rotovat. Zanechali na mě dobrý dojem, jsou dobří hráči a určitě budou oživení české ligy,“ ocenil dvě nové tváře trenér Slovanu David Holoubek.

  • Guélor Kanga

    Cena: 25,5 milionů, pozice: záložník

    Sparta - Liberec: Kačaraba sestřelil Lafatu, Kanga proměnil penaltu – Sparta vede 2:0
    Video se připravuje ...

    Gabonský středopolař neměl špatný vstup do zápasu. S Mavubou a Stanciuem dirigovali sparťanskou hru, sbíhali si pro míče a nabízeli se. Postupně se 27letý fotbalista vypařil ze hřiště. Když vypnuli ostatní, ani Stanciu, ani on nedokázali nabudit tým, aby opět převzal otěže zápasu. Do hráče, který Spartu se šlapající Crvenou Zvezdou vypráskal z předkola Evropské ligy, měl daleko.

    „Oba (Stanciu) mohou zlepšit přihrávky, souhru s ostatními i to, jak vyřešit různá přečíslení, je to jen otázka času. Musí se vzít v potaz, že jsme měli zcela nový střed zálohy a to není snadné,“ hodnotil výkon trenér Stramaccioni.

  • Florin Nita

    Cena: 34,5 milionů, pozice: brankář

    CELÝ SESTŘIH: Sparta - Liberec 2:0. Trefily se posily Stanciu a Kanga
    Video se připravuje ...

    Ačkoli se to může zdát překvapivé, Liberec nebyl soupeřem, který by kvality rumunského brankáře dostatečně prověřil. První nebezpečná střela na Nitu přiletěla až v 75. minutě, což je ve šlágru dvou předních týmů trochu pozdě. Každopádně, co měl chytit, to 30letý gólman schoval do náruče. Vyvaroval se kiksům a jediné, co mohlo trenérům dělat vrásky, byla jeho slabší hra nohou, výkopy od brány ne vždycky našly adresáta. Zda půjde o adekvátní náhradu Martina Dúbravky, se ukáže až v příštích zápasech.

  • Florin Nita v prvním utkání za Spartu udržel čisté konto
    Florin Nita v prvním utkání za Spartu udržel čisté konto

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud