2. srpna 2013 • 10:22

Basketbalisté přišli o kapitána. Benda asi nestihne ME

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemná zpráva postihla basketbalovou reprezentaci v přípravě na mistrovství Evropy. Měsíc před šampionátem (hraje se v září ve Slovinsku) vypadl z kádru pivotman a jeden z klíčových hráčů Petr Benda, kterého mimo hru drží zánět malíkové šlachy na noze. V loňské kvalifikaci byl Benda kapitánem týmu a tuto roli měl zastávat i na ME. To ale zřejmě nestihne.



Na probíhající tréninkový kemp národního týmu do Trutnova sice pivotman mistrovského Nymburka přijel, ale s týmem trénovat nemohl. Po několika individuálnách cvičeních pak musel konstatovat, že zranění se nelepší. Vedení reprezentace se následně muselo rozhodnout a Bendu z kádru pro tuto chvíli vyřadit.

„Situace je pro nás nepříjemná ze dvou důvodů. Zaprvé působil v roli kapitána týmu a jednoznačně patří ke klíčovým hráčům, o které se opíráme již delší dobu. Za druhé Petr svými výkony i rolí kapitána pomohl se na ME vůbec probojovat.V tuto chvíli se od týmu odpojí,“ řekl trenér mužstva Pavel Budínský.

V kvalifikaci byl Benda nejlepším střelcem, svůj účet zaokrouhlil na rovných 100 bodů. Patří ke čtyřem pamětníkům ME v roce 2007, který letos do přípravy nastoupil.

Pokud by se dal zdravotně do pořádku, posunul by se do role náhradníka. Jisté místo už mít nebude. „Mrzí mě, že s týmem nemohu absolvovat další část přípravy. Můj zdravotní stav to neumožňuje,“ dodal k situaci Petr Benda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud