23. července 2016 • 19:20

Sagan je zvíře, děkoval Kreuziger parťákovi, který mu pomohl do desítky

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do letošní Tour de France nastupoval český cyklista Roman Kreuziger jako domestik Alberta Contadora. Původní lídr stáje Tinkoff-Saxo ovšem v průběhu deváté etapy odstoupil a jeho pozici tak převzal třicetiletý Čech. Cílem bylo dostat se do elitní desítky. A to se Kreuzigerovi díky skvělé jízdě v předposlední etapě povedlo.



"Může být superhrdinou, vyhrát etapu nebo skočit mezi nejlepší tři nebo šest, nebo se může zlomit. Pak ovšem lídr nikdy nebude," s těmito slovy vyrukoval před čtyřmi dny v rozhovoru pro deník Sport a MF DNES majitel stáje Tinkoff-Saxo Oleg Tiňkov. Mluvil o Romanu Kreuzigerovi , který se snažil v závodě probojovat mezi deset nejlepších, stále se ovšem potácel okolo dvanáctého místa. Až v poslední horské etapě dokázal svůj sen naplnit.

Do cíle 20. etapy dojel na šestém místě a celkově se posunul na desátou příčku. Využil tak zaváhání Baukeho Mollemy a Fabia Arua. Velkým dílem mu k tomu přispěl týmový kolega Peter Sagan . Ten jako držitel zeleného trikotu pro nejlepšího spurtéra dokázal zabrat i v horské etapě a Kreuzigerovi velkou měrou pomohl do úniku.

Český jezdec mu za jeho kus tvrdé práce nezapomněl poděkovat. "To byl den! Peter Sagan je zvíře, bez něj by bylo nemožné být v top desítce Tour de France," napsal ihned po etapě Kreuziger na svůj twitter.

"Tinkoff-Saxo má tedy zelený dres, puntíkatý a je i v první desítce," sečetl úspěšný závěr slavného závodu v podání své stáje. Pro tu je letošní ročník posledním. Šéf Oleg Tiňkov se totiž rozhodl po sezoně skončit.

"Celý den se mi nejelo zrovna moc dobře, ale po tom, co Peter udělal, tak jsem věděl, že ze sebe musím vyždímat to poslední, co v sobě mám. Byl neuvěřitelný," ocenil ještě Kreuziger.

A co k předposlední etapě říká držitel zeleného trikotu Peter Sagan? "Jsem spokojený. Je to stejné jako v roce 2012, kdy jsem na Tour vyhrál tři etapy a zelený trikot," připomněl svůj až do dneška nejúspěšnější rok na Staré dámě. "Se ztrátou Alberta Contadora jsme se vyrovnali celkem dobře, ale to je normální, protože jsme jeli za jeden z nejlepších týmů světa. Jsem rád, že jsme skončili v horách a těším se na zítřek do Paříže," dodal.

Cyklisté mají před sebou už jen poslední etapu, ve které se podle nepsaného pravidla o umístění nezávodí. Jezdci si 113kilometrovou jízdu do Paříže zakončenou na Champs-Élysées spíš jen užívají.

Vše o Tour de France najdete ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud