13. února 2016 • 10:35

Baseballisty čeká kvalifikace na MS. Nebudeme za outsidery, věří Češi

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostat se na mistrovství světa, to je pořádná motivace. A čeští baseballisté nejsou výjimkou, i oni chtějí postoupit na World Baseball Classic. Český tým čeká v polovině března kvalifikační skupina v Mexiku. „Moc to pro nás znamená, chceme se dostat na mistrovství světa, což je jedna z nejsledovanějších sportovních událostí,“ říká Jakub Sládek, opora reprezentace a nejlepší homerunář domácí extraligy.



World Baseball Classic patří mezi nejsledovanější turnaje vůbec. Vždyť poslední turnaj v roce 2013 navštívilo 885 tisíc fanoušků přímo na stadionech a zápasy byly vysílány ve dvou stech zemích. Atraktivitu mu dodává hlavně fakt, že je to jediný turnaj, na který uvolní své hráče slavná severoamerická Major League Baseball. Paradoxem je, že ačkoliv se baseball považuje za americký sport, tak World Baseball Classic nikdy USA nevyhrály.

Český tým rozehraje kvalifikaci v polovině března v mexickém městě Mexicali. Soupeři mu bude domácí Mexiko, Německo a Nikaragua. „Nejhorší bude, že nejsme rozehraní. Zkusíme během února trénovat venku,“ vyhlíží souboje Jakub Sládek, který s Kotlářkou v loňském roce ovládl domácí extraligu.

Nejlepší český baseballista popisuje základy dobrého odpalu
Video se připravuje ...


Soupeři českého týmu mají obrovskou sílu. Za Mexiko hraje Adrian Gonzalez, hvězda MLB. Mexičané si doma nebudou chtít nechat postup ujít. „Německo zase určitě povolá hodně naturalizovaných hráčů z MLB. Chceme se ale porvat o jedno postupové místo,“ vyhlásil Sládek.

Bojovně naladěný je i Martin Schneider z Draků Brno. „My už delší dobu nechceme být outsideři, chceme vyhrávat, mentální stránku jsme pootočili. Kdybychom si to nemysleli, tak nevyhrajeme. Chceme se na mistrovství světa dostat.“

Český baseball vyhlásil v loňském roce program Road to Tokio, který má jasný úkol Baseball by se totiž měl v roce 2020 vrátit do programu olympijských her. A česká republika chce být u toho.

„Tenhle program beru jako stvrzení toho, že se z českého amatérského baseballu pomalu stává sport s profesionálnějšími konturami. Věřím, že se to může povést. Nastartovali jsme teď pětiletý program,“ říká Sládek, který se s baseballem objevil v USA a zahrál si také v Japonsku.

Kvalifikace na World Baseball Classic 2017
Skupina 1
(Sydney)
Austrálie, Nový Zéland, Filipíny, Jižní Afrika

Skupina 2
17. až 20. března (Mexicali)
Česká republika, Německo, Mexiko, Nikaragua

Skupina 3
(Panama City)
Kolumbie, Francie, Panama, Španělsko

Skupina 4
(Brooklyn, New York)
Brazílie, Velká Británie, Izrael, Pakistán

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud