3. června 2013 • 08:09

V hokejbale to šlo! Češi na úvod mistrovství světa zdolali Švýcary

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejbalisté vstoupili do mistrovství světa v kanadském St. John's výhrou nad Švýcarskem 4:1. Po dvou gólech mistrů světa z minulých dvou šampionátů vstřelili Daniel Hnízdil a Martin Kruček. Další duel v základní skupině B čeká svěřence trenéra Drahomíra Kadlece dnes od 22:30 SELČ s Portugalskem.



Skóre otevřel v 6. minutě po Kejřově přihrávce Hnízdil. V druhé části neplatil Luxův gól kvůli kopnutí, z utkání musel odstoupit zraněný obránce Příhoda. Na začátku třetí třetiny Švýcaři při Střechově vyloučení vyrovnali.

Za necelé dvě minuty ale vrátil vedení českému týmu z dorážky Kruček. Následně při přesilovce pěti proti třem zvýšil a v pokračující výhodě zpečetil výhru Hnízdil.

"Švýcarsko nebyl lehký soupeř. Ani moc nechtěli hrát hokejbal, přišlo mi, že nás chtějí vyprovokovat a my to ve druhé třetině neunesli a byli často na trestné lavici. Třikrát jsme hráli ve třech. Po důraznějším pohovoru jsme se vrátili k naší hře," řekl serveru hokejbal.cz trenér Kadlec.

"Od Portugalců to bude kanadský styl, ten tým tvoří hodně hráčů, kteří se stali Portugalci přes noc, ale na to nesmíme koukat," dodal.

Mistrovství světa v hokejbalu v St. John's (Kanada):
Skupina B:
Česko - Švýcarsko 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Branky: 6. a 38. Hnízdil, 35. a 37. Kruček - 33. Faina.

USA - Francie 16:0 (8:0, 3:0, 5:0).

Skupina A:
Slovensko - Pákistán 8:1 (2:1, 2:0, 4:0),

Kanada - Německo 11:0 (5:0, 4:0, 2:0).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud