23. června 2016 • 11:56

Čeští futsalisté porazili Turky i podruhé. Vnuk nahrál na tři góly

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Futsalisté české reprezentace porazili Turecko i ve druhém přípravném utkání. Na palubovce v Plzni se bavili hlavně domácí hráči. Michal Holý dal gól a Tomáš Vnuk na tři nahrál, Češi vyhráli 4:1.



Český tým neměl tak raketový nástup jako v úterý, ale dostal se do vedení. V 8. minutě zahrál Seidler rohový kop na Kovácse a ten z první propálil tureckého brankáře. Aktivní byla i druhá lajna s bratry Drozdovými, novicem Vnukem a Holým. V 17. minutě dokonce Vnuk připravil gól pro D. Drozda – 2:0.

Po přestávce Vnuk znovu přihrál na gól. Tentokrát nezištně našel Rodka a Češi vedli ve 27. minutě 3:0. O minutu později však Turci udeřili, když si na zadní tyči počíhal Ulusoy a snížil na 1:3. Zápas zakončil český tým parádní akcí, kdy Vnuk z první vybídl ke skórování Holého a ten trefil balon přesně k tyči. Češi vyhráli 4:1.

„Vítězství je hezké, ale strašně se na něj nadřeme. Ze začátku jsme k utkání přistoupili laxně, pomalu jsme se dostávali do tempa a měli jsme pocit, že se Turci porazí sami. Pak už jsme zrychlili a jen škoda neproměněných šancí. Přišlo mi, že kluci chtěli akce dohrávat až do prázdné brány. Místo střelby volili riskantní přihrávku na zadní tyč. Kdybychom měli víc klidu, tak jsme mohli druhý poločas odehrát úplně v pohodě. Takto jsme museli o výhru bojovat až do poslední minuty,“ zhodnotil zápas trenér českého celku Tomáš Neumann.

Česká republika – Turecko 4:1 (2:0)
Branky a nahrávky: 8. Kovács (Seidler), 17. D. Drozd (Vnuk), 27. Rodek (Vnuk), 40. Holý (Vnuk) – 28. Ulusoy (Altuntay). Rozhodčí: O. Černý, Kliner. ŽK: C. Özcan (TUR). Diváci: 400.

Česká republika: Kubíček (Gerčák) – Záruba, Kovács, Hrdina, Seidler – D. Drozd, Holý, Vnuk, P. Drozd – Cupák, Míča, Hrubý, Sláma, Rodek. Trenér Tomáš Neumann.
Turecko: Aslamau (21. Aytas) – Altuntas, Arslan, Ulusoy, Demiral, Mengi, Kartal, K. Özcan, Altuntay, C. Özcan, Yenilmez, Sagnam, Meric. Trenér Murat Kaya.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud