29. prosince 2015 • 17:43

Český MMA bojovník řádí v Japonsku. Procházka knockoutoval soupeře

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hvězdný bojovník MMA dokázal v Japonsku ovládnout náročný duel a na turnaji Rizin FF postoupil. Jiří "Denisa" Procházka zvládl knockoutovat už v prvním kole držitele zlaté olympijské medaile v judu Satoši Išiu, v semifinále narazí na ruského bijce Vadima Nemkova.



Dva dny volno, pak další zápas. V době, kdy ostatní plánují silvestrovské večírky, se český bojovník v MMA připravuje na další důležitý zápas. A zatím má nakročeno parádně. Jiří Procházka na hvězdném turnaji Rizin FF v Japonsku dokázal knockoutovat domácího bojovníka Satoši Išiu.

Svého soka si vůbec nepustil k tělu, což rozhodlo ve prospěch českého bojovníka. Išii je totiž bývalý reprezentant v judu, který dokázal na olympijských hrách v Pekingu vybojovat zlatou medaili. Na zemi by to Procházka neměl vůbec snadné. K výhře mu však stačil dobře mířený highkick a několik přesných ran, kterými poslal Išiu k zemi. Tam už pak jen kolenem svou výhru dokonal.

"Studuju styly bojovníků UFC, snažím se od nich převzít to nejlepší, abych se dál posouval a dělám vše proto, aby se to podařilo," přiznal Procházka v březnovém rozhovoru pro deník Sport. Dostat se do UFC, tedy elitní MMA organizace, je jeho sen. V případě úspěchu by se po Karlosu Vémolovi a Viktoru Peštovi stal třetím Čechem, který by v UFC bojoval. "Tenhle sport mě prostě baví, tohle chci dělat. Ať budu zápasit kdekoliv, budu si užívat trénink a dám tomu všechno,“ dodal.

V Japonsku se nyní postaví ruskému bijci Vadimu Nemkovi. Ten má za sebou pět zápasů, všechny zatím vyhrál. Procházka však jede také na vítězné vlně. Neprohrál už deset zápasů za sebou (jeden z nich remizoval), prohrál naposledy v červnu roku 2015. K zápasu s Nemkovem nastoupí ve třetím utkání večera ve čtvrtek 31.12.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud