Květoslav Šimek
16. listopadu 2015 • 13:58

Bonver chystá na Dakar pecku k Vrátnému a Ardavičusovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na poslední chvíli přišli kvůli zdravotním problémům o polského parťáka Roberta Szustkowského. Přesto pošle tým Bonver Dakar Project na Dakar 2016 všechny tři své Tatry Jamal. Jedničkou zůstává kazašský matador Artur Ardavičus, dvojkou šéf týmu Tomáš Vrátný a jméno třetího do party zatím tají. „Řešili jsme to na poslední chvíli, pokud to vyjde, bude to hodně zajímavé! Ale sám tomu uvěřím, až to definitivně dotáhneme,“ říká Tomáš Vrátný.



Dakar 2016 se pojede v Argentině a Bolívii, startuje se 2. ledna. Dvě Tatry týmu Bonver vyrazily do francouzského přístavu Le Havre z Ostravy dnes. Po tragických atentátech v Paříži se počítá s přísnějšími kontrolami na hranicích. „Logisticky s tím počítáme, dáváme si s odjezdem fóra,“ říká navigátor Jaroslav Miškolci.

Tomáš Vrátný respektuje konkurenci, která by mezi kamiony měla být obrovská. „Čtyři Kamazy, pět vozů Iveco, do toho armáda Manů a Ginafů…“ vypočítává Vrátný. „Je neuvěřitelné, jak konkurence každý rok posiluje. Když se podívám reálně na své zkušenosti, tak to odpovídá na dvacáté páté místo. Ale já se s tím nehodlám smířit!“

Bonver chystá na Dakar jezdeckou pecku k Vrátnému a Ardavičusovi
Video se připravuje ...

Vrátný pojede na pátý Dakar. Nejlepšího výsledku dosáhnul před rokem, kdy skončil čtrnáctý. Přestože na trati pomáhal ostatním, zdržel se položením kamionu v duně na bok a bojoval i s kuriózními technickými problémy. Například zamáčknul startér, nebo ukroutil volant.

Artur Ardavičus pojede za Bonver počtvrté. V roce 2012 byl s Kamazem třetí, na medailové pozice by se rád vrátil i s Tatrou. Ale nezastíral, že to bude hodně náročné. „Artur mi vyprávěl, že Kamazy šly zase dopředu,“ potvrdil Tomáš Vrátný. „Viděl je závodit a říkal, že tam kde jsme my před třemi lety jezdili čtyřicítkou, tak oni teď valili sto dvacet.“

Lehký problém má Vrátný s číslem, které dostal – 513. „Jsem pověrčivý, třináctka mě nepotěšila, takže si povezu hromadu talismanů. Snad nepřekročíme povolenou váhu…“ Aby se v pořádku vrátil, nechal svůj vůz i požehnat knězem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud