22. března 2015 • 13:10

Sudí chybovali na obě strany: Lafatův herecký výstup i vymyšlený ofsajd

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to zápas, který se bude mezi fanoušky rozebírat ještě dlouho. Vítězství fotbalistů Sparty nad Teplicemi 1:0 poznamenaly dvě zásadní chyby sudích v neprospěch obou týmů. Obhájce titulu na konci dal gól z penalty nařízené po nasimulovaném pádu Davida Lafaty. Ještě předtím však domácí na Letné dali gól, který jim nebyl uznán pro mylně odmávaný ofsajd.



Pozdě odhalený ofsajd

Sparťanský nápor byl setrvalý a stále sílil. V 65. minutě už to vypadalo, že přinese úspěch. Od Costy se míč ze strany dostal rychle od Václava Kadlece střelou k rozkročenému Davidu Lafatovi , který ho tečoval do teplické branky. Ale radost netrvala dlouho. Pomezní rozhodčí Robert Hájek posoudil celou situaci jako ofsajdovou.

Spartě sudí neuznali gól, Lafata ale v ofsajdu rozhodně nebyl
Video se připravuje ...

A tak vypadala na začátku i v televizním přenosu. První záběr totiž ukázal, že Lafata stál krok za Milanem Matulou. Hráč číslo 20 měl být podle tohoto úhlu pohledu posledním bránícím teplickým hráčem. Jenže následně vyšlo najevo, že se vzadu i za Lafatou zapomněl další teplický hráč Tomáš Vondrášek, který předtím bránil na straně nabíhajícího Costu. Takže bylo všechno jinak. Ten gól měl platit!

V televizním přenosu zazněl opačný názor. "Teprve doma u počítače jsem viděl přesný záběr před Lafatovým neuznaným gólem. Nešlo o ofsajd, gól měl platit. Bohužel jsme ho neměli k dispozici, což nás neomlouvá," vysvětlil později komentátor Jaromír Bosák na Twitteru.

CELÝ SESTŘIH: Sparta – Teplice 1:0
Video se připravuje ...

Ruce nahoru a Lafata letěl k zemi

Po dalším velkém přehmatu se mohly cítit poškozené zase Teplice. David Lafata se v 88. minutě ocitl v pokutovém území mezi třemi teplickými hráči a padl k zemi. S rukama vystřelenýma nahoru a pokrčenými nohami. Bude se kopat penalta, ukázal rozhodčí Kovařík. Tu následně proměnil Bořek Dočkal .

Sparta - Teplice: Pád Davida Lafaty a penalta Bořka Dočkala na 1:0
Video se připravuje ...

Jenže proč k ní došlo? Kapitán Sparty hovořil po zápase o tom, že došlo mezi ním a Janem Krobem ke kontaktu. „Zpracoval jsem si to, chtěl jsem vystřelit. Cítil jsem, že na mě sáhnul, tak jsem spadnul,“ tvrdil do televizních kamer. Jenže pohled na video z celé situace ukázuje, že klíčový moment pořádně přihrál.

Nelze se divit následné zlobě teplických hráčů. Zkušený Štěpán Vachoušek nasbíral v rychlém sledu dvě žluté karty. Jednu za protesty, druhou za zakopnutí míče a poražení hosté tak dohrávali oslabení.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud