Jakub Dvořák
16. srpna 2015 • 15:30

Jánoš, Kouba, Černý i Sňozík. Ale Zlámal se první trefil ze hry!

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Bohemians 1905 Zdeněk Zlámal se přidal do vybrané společnosti české nejvyšší fotbalové soutěže. Díky brance proti Dukle (2:2), kterou vstřelil po rohovém kopu v 92. minutě, se stal pátým gólmanem, který dokázal v tuzemské soutěži skórovat. Navíc jako první ze hry a nikoliv z pokutového kopu.



Zdeněk Jánoš, Petr Kouba, Radek Černý, Radek Sňozík a Zdeněk Zlámal. Pětice brankářů, která dokázala pokořit svého protějška mezi třemi tyčemi.

Zatímco hrdina Bohemians se trefil při rohovém kopu prudkou hlavičkou, jeho kolegové se prosadili pouze z pokutových kopů.

Dukla - Bohemians: Gól brankáře Zlámala z 92. minuty na 2:2
Video se připravuje ...

Petr Kouba to dokázal v dresu Sparty v roce 1995 proti Českým Budějovicím, Radek Černý v roce 1999 za Slavii proti Jablonci a Radek Sňozík otevřel v roce 2007 za Bohemians 1905 skóre v duelu se Zlínem. Úplným rekordmanem je však Zdeněk Jánoš, otec záložníka Jihlavy Adama Jánoše. Ten se z penalty trefil celkem třikrát.

Poznámka: Díky vstřelené brance ze hry, si Zdeněk Zlámal jako brankář připsal ve Fanlize 20 bodů navíc.

Zlámal je navíc jediným hráčem, který svým gólem rozhodlo výsledku či bodovém zisku, o to víc, je jeho branka unikátní. "Ještě si to ani plně neuvědomuji. Přitom jsem na to myslel už odmala, jaký je to asi pocit jít na standardku a dát gól. Teď se mi to opravdu stalo, takže jsem si to vlastně celé vysnil," zářil hrdina Klokanů po zápase.

Světovým unikátem je brazilský brankář Sao Paula Rogerio Ceni. Ten nastřádal ze standardních situací a penalt už přes 100 branek. Podobně pálil i jeho paraguayský koelga José Luis Chilavert, který se v historických tabulkách drží hned za dvaačtyřicetiletým Brazilcem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud