Michal Koštuřík
16. srpna 2015 • 04:50

Rozbuška pro baníkovce? Nic jsem neřekl a díval se do davu, tvrdí Holý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co rozpoutalo běsnění fanoušků Baníku ve Zlíně? Prý chování brankáře Tomáše Holého, jehož loket se svezl po hlavě protihráče a nejvyšší muž Synot ligy (206 cm) pak vrhnul nebojácný pohled na tribunu s „rowdies“. „Slyšel jsem, že provokoval,“ prohlásil o zlínském gólmanovi kouč hostů Radomír Korytář. „Tak to nebylo,“ oponoval Holý po zápase, který byl na dvacet minut přerušen.



Napětí bylo ve vzduchu. Stovky baníkovců obsadily tribunu za jednou z branek a čekaly na impulz k násilí. Ten přišel před sedmdesátou minutou. Podnět k němu údajně dal brankář Holý, který je ve zlínském klubu na hostování ze Sparty.

Zlín - Ostrava: Brankář Holý škádlil kotel Baníku, ten rozjel peklo
Video se připravuje ...

„Přilétla ke mně půlka lesa. Kameny, klacky, pivo, pepsi. Otočil jsem se k těm fanouškům. Ale neřekl jsem ani slovo, nedělal jsem žádné grimasy. Jen jsem se díval naslepo do davu. Dochytat to člověk musí,“ vylíčil Holý, který se v jednom souboji ohnal po soupeři rukou.

Podle něj však nešlo o napadení. Spíš o obranný reflex. Nechápal, proč by to měla být rozbuška k násilí diváků. „Nechtěl jsem ho trefit, jen odstrčit od těla. Aby mi přestal trhat dres a podobně. Bohužel moje ruka se vzhledem k mé výšce dostala na úroveň jeho hlavy. Loket se po ní jen svezl. Možná to z různých úhlů vypadalo všelijak,“ popisoval zlínský gólman.

Zlín - Ostrava: Řádění fans Baníku přerušilo utkání
Video se připravuje ...

Ať to bylo jakkoliv, následná reakce části ostravského kotle byla naprosto neadekvátní a nechutná. Ničení sedaček, vrhání jimi po členech ochranky, bitky, lomcování plotem…To už ve Zlíně z předchozích návštěv Baníku dobře znají. Dnes si to po šesti letech „užili“ znova a budou sčítat škody.

„Tohle mě nemůže rozhodit, v Polsku jsem zažil ještě strašidelnější věci,“ uvedl suše domácí trenér Bohumil Páník. Chování řádících individuí však pochopitelně odsoudil. „Nevím, kdo to byl, možná kluci z Polska. Tohle na hřiště nepatří. Ochranné složky to zvládly perfektně, patří jim pochvala,“ sdělil Páník, podle něhož pomohlo přerušení hry jeho mužstvu.

Zlín - Ostrava: Brankář Holý sejmul pěstí Baníkovce a spustil divočinu
Video se připravuje ...

Zlínský brankář Tomáš Holý nejdříve sejmul soupeře, pak poškládlil kotel Baníku. A ve Zlíně se 20 minut nehrálo...
Zlínský brankář Tomáš Holý nejdříve sejmul soupeře, pak poškládlil kotel Baníku. A ve Zlíně se 20 minut nehrálo...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud