Jonáš Bartoš
9. ledna 2016 • 04:57

Pilařův návrat v oblacích? Neběhá a čeká na klíčové vyšetření

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Málokterý fotbalista zakusil v kariéře tolik, co Václav Pilař. Výjimečný technik ze zálohy Viktorie Plzeň a české reprezentace dál trpí na zranění, po letní operaci kolenní chrupavky se připravuje jen individuálně. Zatím nedokáže odhadnout, kdy se vrátí na hřiště. „Na druhé soustředění na Maltě už ale počítáme s jeho účastí,“ sdělil serveru iSport.cz plzeňský tiskový mluvčí Pavel Pillár.



Pilař v aktuální sezoně neodehrál jediný zápas, naposledy zasáhl do ostrého duelu 30. května v posledním ligovém kole proti Příbrami. Ze hry ho během přípravy vyřadily problémy s kolenem, v létě vyvrcholily operací chrupavky.

Sedmadvacetiletý reprezentant tak z fotbalového diáře vyškrtl podzimní program a veškerou sílu napnul do perné rehabilitace. Původní plán byl, že se Pilař k plzeňskému týmu připojí na startu zimní přípravy. Koleno ho ale do plné zátěže stále nepustí.

„Zatím se stále připravuje individuálně. Na soustředění do Turecka (16. ledna) s týmem neodcestuje a bude se věnovat rekonvalescenci. Na soustředění na Maltě (28. ledna) se již s jeho účastí počítá,“ uvedl plzeňský tiskový mluvčí Pavel Pillár.   

Pilař se dosud v individuálním programu věnuje především posilování a důkladné rehabilitaci, koleno zatěžuje jen velmi pozvolna. Zatím nemůže ani vyklusávat, na balon se dívá z uctivé vzdálenosti. Klíčové vyšetření ho čeká 19. ledna v německém Augsburgu na klinice, kde podstoupil operaci. Pokud dostane svolení, pak začne s výklusem a dalším fází v návratu na hřiště.

Plzeň začala přípravu. Už bez Procházky, ale vrátilo se pět hráčů
Video se připravuje ...

Šikovný záložník Plzni během podzimu citelně chyběl, stejně tak nemohl v reprezentačním dresu zasáhnout do závěru evropské kvalifikace. Jeho hlavním cílem momentálně je, aby se stihl dát do kupy během jara a měl možnost porvat se o nominaci na letní evropský šampionát ve Francii.

Proces návratu zatím jde pomalu, byť poslední týdny už situace vypadá o poznání lépe. Pilařovi koleno nenatéká, což je dobré znamení. Kdy ale bude připravený do zápasu, zatím stále nedokáže odhadnout.

„Kdy nastoupím do zápasu, si netroufnu říct. Budu rád, když v lednu začnu vyklusávat, postupně zvýším zátěž a koleno nebude natékat,“ uvedl Pilař v rozhovoru pro deník Právo. „Samozřejmě by bylo skvělé, kdybych byl za dva měsíce stoprocentně připravený. Každý den dělám maximum, abych byl během jara zpátky. Ale nevím,“ přiznal drobný záložník.

Pilař zdravotní problémy nezažívá poprvé. Už dvakrát léčil přetržené kolenní vazy, zlobily ho i problémy s kotníkem. Zdravotní trable přispěly k tomu, že musel předčasně ukončit zahraniční angažmá v německém Freiburgu.

Plzeňská jízda na trénink! Vaněk vezl Limberského na skútru
Video se připravuje ...

Hubník: O místo v sestavě Plzně se poperu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud