Hynek Preisler
22. února 2016 • 13:50

Případ Bakoš: Jablonci dal v derby hattrick, na smlouvu čeká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále platí, že od července bude volným hráčem. O novou smlouvu si však kanonýr Liberce Marek Bakoš řekl tím nejlepším způsobem. Prvním ligovým hattrickem v životě sestřelil 3:2 Jablonec! „Prodlužte s ním,“ přejí si houfně fanoušci „modrobílých“. Slovan o novém kontraktu pro dvaatřicetiletého střelce jedná již delší dobu. „Doufám, že je to již otázka několika dnů,“ prozradil sportovní ředitel Jan Nezmar.



Už desetkrát v české lize vstřelil za zápas dva góly, vytoužený třetí se mu však nikdy přidat nepodařilo. Až v sobotu proti Jablonci. Třetím kouskem čtyři minuty před koncem odmítl remízu 2:2 a urval tři body pro „modrobílé“.

Logicky tak vyvstává otázka: Přiblížil se hattrickem k nové smlouvě? Ta mu totiž u Nisy za čtyři měsíce vyprší. „To nevím, to se musíte zeptat vedení. O smlouvě se bavíme a uvidíme,“ pověděl stručně hrdina 44. Podještědského derby.

„Doufám, že je to již otázka několika dnů, než bude mít Baky prodlouženou smlouvu,“ odpověděl sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar. Pro zkušeného útočníka má být připraven kontrakt na další dva roky.

Bakoš dal první hattrick kariéry – a hned jím rozhodl derby
Video se připravuje ...

„Je to takový profík, že svou roli na hřišti bude moci sehrát ještě v několika dalších letech. O tom, co umí, se momentálně vůbec bavit nemusíme. Navíc je to vítězný typ a osobnost s velkým slovem na hřišti i v kabině, což je pro naše mladé mužstvo nesmírně důležité,“ dodal Nezmar. Proč tedy prodloužení smlouvy vázne? „Jednání o smlouvě jsou někdy rychlá, někdy to však trvá,“ vysvětlil neurčitě tiskový mluvčí Liberce Lukáš Váňa.

Marek Bakoš je momentálně nejzkušenějším hráčem v liberecké kabině a zároveň i jejím nejlepším střelcem. V této sezoně se trefil již podesáté.

„Kéž by takových fotbalistů bylo více, což nemyslím jen výkonnostně, ale i přístupem. Všichni se od něj učíme, jak hráči, tak i trenéři. Je to studnice zkušeností. Však ve fotbale toho z nás všech dokázal nejvíce. Měl tři šance, dal tři góly, to mu musí každý hráč závidět,“ pochvaloval svého ostrostřelce kouč Jindřich Trpišovský.

Po své třetí brance v zápase proti Jablonci se Bakoš zranil a zápas pro něj skončil
Po své třetí brance v zápase proti Jablonci se Bakoš zranil a zápas pro něj skončil

První trefa? „Gólman Jablonce asi zaváhal, když po centru Shaly vyrazil míč na nohu Egona Vůcha, který si s míčem pohrál tak, jak to asi umí jen on. Udělal fantastickou práci. Tak třikrát jsem si myslel, že už vystřelí, ale stále si to zasekával. Pak se to dostalo ke mně,“ popsal Bakoš cestu k prvnímu zásahu.

Při druhém využil chyby hostující obrany a sám před gólmanem Bártou mířil přesně ke vzdálenější tyči. „Trenér v týdnu povídal, jaký jsem rychlík, tak doufám, že jsem mu to ukázal,“ uculil se.

A při posledním gólu využil dobrou přihrávku Dmitrije Jefremova. Míč trefil dobře i špatně zároveň, neboť se při střele zranil. Ještě dokulhal ke středovému kruhu, ale musel střídat a hřiště opouštěl jako hrdina na nosítkách. „Byla to one man show Marka Bakoše,“ poznamenal gólman Slovanu Tomáš Koubek. Fanoušci teď doufají, že podobně neopustí v létě i celý Liberec.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Jablonec 3:2, derby ovládl hattrickem Bakoš
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud