29. července 2016 • 20:34

CELÝ SESTŘIH: Dukla – Teplice 0:1. Úvodní duel rozhodl Potočný

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkání prvního kola nového ročníku fotbalové ePojisteni.cz ligy mezi Duklou a Teplicemi skončilo výhrou Severočechů 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil v 46. minutě útočník Roman Potočný, který se prosadil hlavou po centru Otta Urmy. Trenér Teplic Daniel Šmejkal tak prožil vítězný debut v nejvyšší soutěži. Pro Severočechy šlo o první výhru na Julisce.




"Samozřejmě je skvělé zažít hned v prvním utkání v lize vítězství, zvláště když jsme sem nejeli jako favorité, ale nemám kvůli tomu větší emoce, než jsem měl z výher v druhé lize. Jsem za to rád, klukům musím poděkovat, ale jedeme dál," řekl po utkání Šmejkal.

Utkání bylo od začátku bojovné, ale dlouho bez větších šancí. Aktivnější domácí hrozili jen závary při standardních situacích. Po jedné z nich musel brankář Grigar sebrat neposedný míč těsně před Podaným, který už by ho uklízel do branky. Na druhé straně prověřil brankáře Hrošša jen nedůraznou střelou Kodeš.

Teplický bek Krob měl problémy s domácím útočníkem Néstorem a brzy dostal žlutou kartu. Když ho vzápětí znovu nebezpečně fauloval, trenér Šmejkal raději už v 27. minutě sáhl ke střídání a místo Kroba poslal do hry Kukece. Na levý kraj obrany se zatáhl Urma. "Kroba jsme střídali, protože měl zdravotní problémy," řekl Šmejkal.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Teplice 0:1. Úvodní duel rozhodl Potočný
Video se připravuje ...

A právě Urma hned v úvodu druhé půle utekl po levé straně, centrem na zadní tyč našel zcela volného Potočného a útočník Teplic snadno poslal hlavou hosty do vedení.

"Viděl jsem Ottu Urmu a on to většinou takhle dloube na zadní tyč. Já běžel na přední tyč, ale pak jsem si to na poslední chvíli rozmyslel a naštěstí to vyšlo. Většinou běhám na přední, jednou jsem to změnil a hned se to povedlo," radoval se Potočný.

"Prohráli jsme souboj na pravé straně, pak jsem i já neuhlídal hráče. Myslel jsme si, že to půjde na vápno, ale Urma to dloubnul na zadní tyč. Bohužel jsem to nezachytil," přiznal chybu nový kapitán Dukly Jan Šimůnek.

Roman Potočný z Teplic vstřelil úvodní branku fotbalové ligy sezony 2016/17
Roman Potočný z Teplic vstřelil úvodní branku fotbalové ligy sezony 2016/17

Dukla přidala a Teplice zatlačila, jenže Štetinovu hlavičku do odkryté branky po rohu zastavili obránci. Po dalším centru propadl míč až k Čajičovi, ale ten v těžké pozici netrefil prázdnou bránu. A Néstorovu technickou střelu do šibenice vytáhl konečky prstů brankář Grigar.

Španěl Néstor neuspěl ani osm minut před koncem, když z dorážky zamířil mimo. Trenér Šilhavý pak poslal na hrot i vysokého stopera Smejkala, ale ani nakopávané míče gól nepřinesly a Teplice slaví první výhru od března.

"Nehodnotí se to dobře, první zápas v novém působišti a hned prohra," litoval nový trenér Dukly Jaroslav Šilhavý. "Musíme to ale vzít. Byla na nás vidět nervozita, vytratila se lehkost z přípravy. Zlepšení přišlo až po inkasovaném gólu. Soupeř se pak stáhl do obrany. My sice měli šance, ale řešili jsme to nedůrazně a vyrovnání jsme se nedočkali. Dáváme to pořád dohromady, musí si to sednout," dodal.

Dukla - Teplice: Potočný se prosadil hlavou na vzdálenější tyči a Teplice vedou 1:0
Video se připravuje ...

1. kolo první fotbalové ligy:

Dukla Praha - FK Teplice 0:1 (0:0)

Branka: 46. Potočný. Rozhodčí: Hrubeš - Koval, Vysloužil. ŽK: Krob (Teplice). Diváci: 2508.

Sestavy:

Dukla: Hroššo - Kušnír, Štetina, Šimůnek, Podaný - Čajič, Považanec (82. Smejkal), Hanousek (76. Koval) - Néstor, Beauguel, Olayinka (60. Tetour). Trenér: Šilhavý.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob (27. Kukec) - Ljevakovič - Hora, Hrubý (68. Vachoušek), Kodeš, Urma (73. Dressler) - Potočný. Trenér: Šmejkal.

Dukla - Teplice: Šimůnkova rána letěla vysoko nad
Video se připravuje ...

Dukla - Teplice: Grigar vyrazil míč před vápno, Kovaľova dorážka šla mimo
Video se připravuje ...

Dukla - Teplice: Ránu Néstora Albiacha vytáhl ze šibenice Grigar
Video se připravuje ...

Dukla - Teplice: Čajič sám před prázdnou bránou nezakončil přesně
Video se připravuje ...

Dukla - Teplice: Úplně volný Štetina hlavičkoval po rohu, míč srazila obrana na roh
Video se připravuje ...

Dukla - Teplice: Néstor Albiach mohl vyrovnat, ale v tísni netrefil bránu
Video se připravuje ...

Dukla - Teplice: Kodešovu technickou střelu chytil Hroššo v pohodě
Video se připravuje ...

Dukla - Teplice: Štetina tečoval roh slabě, Grigar stihl míč chytit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud