29. srpna 2016 • 13:30

Uhrin a jeho 440 dní ve Slavii: radost po derby i propadák z Tallinnu

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
  • Trenér Slavie Dušan UhrinTrenér Slavie Dušan UhrinFOTO: Dominik Bakeš (Sport)

    Začátek v nejistotě, pak velké změny po příchodu čínských majitelů, vítězství v derby nad Spartou, ale také stále přibývající množství rozpačitých výkonů a výsledky neodpovídající ambicím klubu. Tak vypadalo působení trenéra Dušana Uhrina ve Slavii, které skončilo jeho dnešním odvoláním z funkce. Připomeňte si, jak vypadalo jeho angažmá, které dnes skončilo po 440 dnech.

  • 17. června 2015 – nástup do funkce

    Trenér Dušan Uhrin přichází s mluvčím Jiřím Vrbou na trénink fotbalistů SlavieFoto Dominik Bakeš (Sport)

    V Edenu nastoupil místo Miroslava Beránka. Po prvním tréninku vyhlásil jako prioritu udržení kanonýra Milana Škody . „Chtěl bych, aby Slavia byla zase Slavií. Musím mít ty nejvyšší cíle,“ řekl Uhrin .

  • 20. července 2015 – první ligový zápas

    Plzeň - Slavia: Sudí ukončil zápas a kouč Uhrin se dost rozčiloval
    Video se připravuje ...

    Svoji ligovou misi ve Slavii zahájil na stejném místě – v Plzni. Oba zápasy skončily porážkou Slavie. V 1. kole sezony 2015/16 to bylo 1:2. Uhrin dal najevo emoce, když rozhodčí v druhé půli nastavil pouze minutu a nedopřál jeho týmu více času na vyrovnání.

  • 16. srpna 2015 – ostuda v Brně

    CELÝ SESTŘIH: Brno -Slavia 1:0. Michal Škoda zastínil slavnějšího bratra
    Video se připravuje ...
     

    Porážku Slavie 0:1 v Brně ostře zkritizoval Ladislav Vízek . „Ten zápas považuju za nejhorší, kterej jsem za posledních deset let viděl,“ uvedl v komentáři pro deník Sport. Klub v tu dobu čekal na vstup nových vlastníků a hrozila mu insolvence. „Vím, že mají nějaký ekonomický problémy, ale na hřišti to přece nemůže být vidět,“ namítl Vízek.

  • 27. září 2015 – vítězství v derby

     

    CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:0. Derby rozhodl Zmrhal
    Video se připravuje ...

    Asi nejzářivější moment Uhrinova působení ve Slavii – výhra nad Spartou 1:0, které v Edenu rozhodl jediným gólem Jaromír Zmrhal. „Nebudu držet hráče při zemi,“ tvrdil kouč Slavie v euforii.

  • 13. února 2016 – premiéra s posilami

    CELÝ SESTŘIH: Slavia - Brno 2:0. Posily pomohly k bodům
    Video se připravuje ...
     

    V zimní přestávce zamířila do Slavie řada posil včetně Hušbauera a Mešanoviče, v prvním ligovém testu červenobílí uspěli a porazili Brno 2:0. Kotel po něm vyvolával Uhrinovo jméno. „Moc příjemné,“ lebedil si kouč.

  • 1. dubna 2016 – roční neodvolatelnost od Tvrdíka

    Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík a trenér Dušan Uhrin byli v dobré náladěFoto Michal Beránek (Sport)

    Přestože Slavia zaostávala za vedoucí čtyřkou v lize, naděje na návrat do pohárové Evropy existovala, zástupce čínského vlastníka a budoucí šéf klubu Jaroslav Tvrdík vyjádřil Uhrinovi podporu. „DU je nejbližší rok neodvolatelný a dostane k práci vše, co potřebuje,“ vzkázal na Twitteru.

  • 18. května 2016 – postup do Evropy díky Boleslavi

    CELÝ SESTŘIH: Slavia - Plzeň 5:0. Mistr se rozloučil debaklem
    Video se připravuje ...

    Fotbalová Slavia si nakonec účast v Evropské lize zajistila. Pomohl jí k tomu triumf Mladé Boleslavi v domácím poháru. Právě proto se dostalo i na v lize až pátý Uhrinův tým, který zakončil sezonu vysokým vítězstvím 5:0 nad mistrovskou Plzní.

  • 31. května 2016 – Uhrin posiluje ve vedení klubu

    Trenér Slavie Dušan UhrinFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Na začátku přípravy na novou sezonu Uhrinovo postavení v klubu posílilo. Stal se členem klubového představenstva. Zaznělo další vyjádření podpory od Jaroslava Tvrdíka. „O trenéru Dušanu Uhrinovi se v následujících dvou letech jednat nebude,“ uvedl. Současně ale Uhrin dostal za úkol skončit v lize nejhůře na třetím místě.

  • 14. července 2016 – Propadák v Tallinnu

    Smutní slávisté vydýchávali obrovské zklamání. V předkole Evropské ligy prohráli na hřišti Levadie Tallinn 1:3Foto Dominik Bakeš Sport
     

    Hned první vystoupení v Evropské lize na půdě Levadie Tallinn skončilo největší blamáží pod Uhrinovým vedením a překvapivou porážkou 1:3. „Byli jsme laxní v koncovce. Nejsem spokojený s nasazením hráčů, představoval bych si ještě vyšší,“ hodnotil Uhrin. V odvetě se nakonec podařilo vyřazení odvrátit.

  • 29. srpna 2016 – Uhrinův konec

    CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Slavia 3:1. Domácí předvedli skvělý obrat po poločase
    Video se připravuje ...

    Po sérii nepřesvědčivých výsledků Uhrin ve Slavii skončil. Během 440 dní působení v Edenu s ní odehrál 40 soutěžních zápasů, ve kterých si připsal 16 vítězství, 14 remíz a 10 proher. Současně s ním skončil také sportovní ředitel Josef Jinoch.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud