5. listopadu 2016 • 04:59

Sparta nejde jen po liberecké stopě. Dál se zajímá i o trenéra Guľu

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta sice pod prozatímním trenérem Davidem Holoubkem ožila, její vedení však stále bere mladého kouče spíše jen jako dočasné řešení, které by měla nejpozději v zimní přestávce nahradit uznávaná kapacita. Variantou číslo jedna zůstává nadále Jindřich Trpišovský, nicméně letenský klub pracuje i na dalších alternativách. Podle informací deníku Sport nepřerušil kontakty ani s žilinským mágem Adriánem Guľou.



Jedenačtyřicetiletý Guľa, který hrál v Česku za Opavu, Jablonec a Žižkov, je v hledáčku Sparty dlouhodobě a jeho jméno bylo ve hře hned poté, co byl na konci září po prohře v derby odvolán Zdeněk Ščasný.

„To se nedá popřít. A velmi mě zájem Sparty těší, protože k ní mám velký respekt. Je to bezpochyby velký klub s bohatou historií. Obrovská značka, z mého pohledu s velkým potenciálem,“ prohlásil tehdy Guľa s tím, že rozhodující slovo bude mít majitel Žiliny Jozef Antošík. Ten však trenérův odchod do Prahy rázně odmítl s poukazem na jeho platnou smlouvu do roku 2018, která byla následně ještě o dva roky prodloužena.

Dočkal a Kadlec se vyjadřují ke změnám kvalifikace do Ligy mistrů
Video se připravuje ...

Ani to však Spartu podle informací Sportu zcela neodradilo. A nový sportovní ředitel vicemistra Tomáš Požár zůstává s Guľou v kontaktu. Sparta se tak nejspíš sichruje pro případ, že by ani napodruhé nevyšly námluvy s libereckým trenérem Jindřichem Trpišovským, který byl od začátku první volbou.

Jenže majitel Slovanu Ludvík Karl odmítl Trpišovského v rozehrané sezoně uvolnit a jako projev dobré vůle dal druhé straně najevo, že je možné se k jednáním vrátit v zimní přestávce. Tak dlouho však Sparta čekat nemůže, potřebuje mít jasno mnohem dříve.

Dočkal: Důležité bylo, že jsme šli dnes do vedení
Video se připravuje ...

Navíc nemá záruku, že tentokrát Trpišovského přesun na Letnou natuty klapne, pocit nejistoty zvyšuje i fakt, že trenér Slovanu odmítá před nedělním vzájemným zápasem se zástupci soupeře komunikovat…

Sparta tak zcela logicky znovu otevírá kapitolu s názvem Guľa. Vyplatí se jí to už jen kvůli lepší vyjednávací pozici vůči Liberci. A navíc není nikde řečeno, že by se na Guľově uvolnění nemohl sparťanský boss Daniel Křetínský se svým žilinským protějškem Jozefem Antošíkem nakonec přece jen domluvit. Oba se ze světa velkého byznysu dobře znají. A když budou obě strany opravdu chtít, na vhodné kompenzaci se dohodnou.

Další zajímavosti ohledně dění v pražské Spartě čtěte v sobotním vydání deníku Sport.
Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE>>>

Titulní strana sobotního vydání deníku SportFoto Sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud