18. března 2017 • 04:50

Sparta pod Radou: nový kapitán, hecíř Vácha a slabý Kadlec v útoku

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Lukáš Vácha odehrál pod Petrem Radou slušné utkání, Michal Kadlec nastoupil s kapitánskou páskouLukáš Vácha odehrál pod Petrem Radou slušné utkání, Michal Kadlec nastoupil s kapitánskou páskouFOTO: Koláž iSport.cz

    Petr Rada má za sebou první zápas v roli sparťanského trenéra. Ani pod ním se však Letenští nezvedli. V páteční předehrávce 21. kola ePojisteni.cz ligy remizovali s oslabeným Zlínem 0:0. Co se pod novým koučem v kabině změnilo? Kapitánem se například stal stoper Michal Kadlec a zpátky do sestavy se vrátil záložník Lukáš Vácha. Naopak slabé výkony útočníka Václava Kadlece i nadále pokračují.

  • Kapitán Michal Kadlec

    Michal Kadlec v souboji s Vukadinem VukadinovičemFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Jedno z největších překvapení. V minulém kole v Boleslavi šéfoval můžům v rudém při absenci Davida Lafaty a Maria Holka záložník Lukáš Mareček. Trenér Rada se však rozhodl, že tuto důležitou roli svěří jinému hráči. Přednost proti Zlínu dostal 32letý stoper Michal Kadlec, který je během jarní části kritizován za slabé výkony a hrubé chyby. Proč se tak nový kouč rozhodl? „Mareček byl kapitán jen v Boleslavi, předtím nebyl, podle toho, jaké mám zprávy. Nic v tom nehledejte, takhle jsem se prostě rozhodl,“ komentoval Rada. „Michal je zkušený hráč a kapitán byl, protože chyběla dvojice Holek, Lafata,“ dodal. Na příští ligový zápas už však bude muset určit někoho jiného, jelikož Kadlec održel proti Zlínu čtvrtou žlutou kartu, a přijde o derby se Slavií.

  • Vácha v roli vůdce

    Sparta - Zlín: Váchovu ránu Dostál vyškrábl na roh
    Video se připravuje ...

    Dobře se jevil už po příchodu na hřiště v neděli proti Mladé Boleslavi, v pátek dostal Lukáš Vácha od nového trenéra důvěru od prvních minut. A jednoznačně patřil k nejaktivnějším hráčům Letenských. Kromě defenzivní práce se snažil hrát s míčem co nejvíc směrem k zlínské brance. Občas mu rozehrávka nevyšla, ale brankáře Martina Dostála vyzkoušel nebezpečnou střelou zpoza vápna. Navíc se nebál ostatní spoluhráče dirigovat a usměrnit.

  • Absence Konatého


    Tiémoko Konaté v zápase s Duklou vystřídal kapitána Davida LafatuFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Zatímco předchozí trenér David Holoubek na Tiémoka Konatého sázel, jeho nástupce jej během zápasu nenechal ani rozcvičit. Místo na krajích patřilo Josefu Šuralovi a střídavě Aleši Čermákovi s Néstorem Albiachem. I přesto, že si Rada po zápase stěžoval, že měl nedostatek hráčů do ofenzivy, tak rodáka z Abidžanu nevyužil. „Je to hráč na kraj. Kdybych ho postavil do útoku a směrem zády k brance, tak nejsem přesvědčený, že by byl nebezpečný. A nejde o to, že bych Konatého chtěl odstavit nebo s ním nepočítal,“ vysvětlil.

  • Sázka na Koubka

    Sparta - Zlín: Fantastický Koubek – vychytal po rohu Jugasovu ránu z blízka
    Video se připravuje ...

    Před zápasem se Zlínem se spekulovalo, zda brankář Tomáš Koubek obhájí pod novým trenérem svoji pozici jedničky. Část viny nesl na vítězné brance při nedělní porážce v Boleslavi. Proti „Ševcům“ však Koubek ukázal, že s ním Petr Rada musí počítat. Předvedl několik důležitých zákroků a ten nejdůležitější byl ještě v prvním poločase, když v 36. minutě po rohovém kopu reflexivním zákrokem „ukradl“ jasný gól hostujícímu Jugasovi. Ve druhém poločase vylekal svoji špatnou rozehrávkou mimo pokutové území, ale zlínský Traoré ji nedokázal potrestat.

  • Václav Kadlec bez formy


    Václav Kadlec a Jakub Jugas v soubojiFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Po zranění nastoupila historicky nejdražší posila Sparty na jaře už do třetího ligového utkání v základní sestavě, ale stále to není ono. Zatímco proti Boleslavi byl 24letý útočník na hřišti otrávený, pod koučem Radou lehce pookřál. Snažil se napadat, pomáhal defenzivě s bráněním, ale směrem dopředu, kde by měl být nejvíce platný, nepředvedl nic. „Musíme si to rozebrat, ale nechci ho po zápase hodnotit. Tým není celkově v pohodě, i na Vencovi je to znát. Optimální výkon nepodal. Musíme s ním pracovat dál,“ řekl na Kadlecovu adresu Rada.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud