9. září 2017 • 05:00

Necid už může do akce! Pro Slavii je připravený, vtipkoval o Škodovi

Autor: jam, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je tu, aby ukázal, že umí dávat góly. První příležitost se útočníkovi Tomáši Necidovi, který přišel před týdnem do Slavie na hostování z tureckého Bursasporu, naskytne možná už dnes v Olomouci. „Do zápasu jsem připravený,“ prohlásil Necid. Nastoupí? A dokáže se ve známém prostředí vyhecovat?



Na Andrově stadionu v Olomouci si už jednu obnovenou premiéru za Slavii prožil. A dopadla příšerně. Když útočník Tomáš Necid načínal v jarní části sezony 2013/2014 své hostování u červenobílých z CSKA Moskva, odvezla si Slavia z Hané v prvním zápase jara drtivý debakl 1:5. Osmadvacetiletý forvard může nyní novou misi ve svém mateřském klubu opět odstartovat na půdě Sigmy. Jistě věří v lepší výsledek než tehdy.

Necid má „sešívaným“ nabídnout novou alternativu do ofenzivy. Jak už na startu letní přípravy zmínil trenér Jaroslav Šilhavý , Slavia hledala útočníka podobného ražení, jako je její kapitán Milan Škoda . Klub z Edenu nebyl úspěšný při pokusu přivést plzeňského bijce Michaela Krmenčíka, podle ukrajinských médií se zajímal i o Artěma Besjedina z Dynama Kyjev. Na poslední chvíli před uzavřením soupisek pro Evropskou ligu se podařilo získat Necida na hostování s opcí.

Škoda jeho příchod kvitoval. „Od začátku letní přípravy jsme věděli, že má někdo přijít. Měl jsem radost, když jsem se dozvěděl, že je to Tomáš. Je to určitě kamarád, i když konkurent samozřejmě taky. Ale taková konkurence bude super,“ přiznal Škoda.

Útočník Necid se vrací do Slavie! Vítej doma, napsal Tvrdík
Video se připravuje ...

S Necidem se potkal v reprezentaci i předtím ve Slavii. „Na stoperu byl taky dobrý,“ smál se Necid při vzpomínce na své předchozí hostování ve Slavii, kdy hrál Škoda ještě v obranné linii. „Útočné choutky měl ale pořád,“ připomněl.

Otázkou je, v jakém rozpoložení se nyní Necid nachází. „Absolvoval jsem celou přípravu v Burse, jsem v plném tréninku a do zápasu jsem připravený,“ hlásil slávistický odchovanec v pondělí po svém prvním tréninku v Edenu. Fyzicky by tedy měl být nachystán dobře.

Ovšem jaká bude jeho forma? Necid za sebou nemá úplně šťastnou poslední sezonu. Nejprve se před rokem na podzim neprosazoval v Bursasporu, kde dal jen dva góly v poháru. Na jaře pak hostoval v Legii Varšava, za niž se trefil jednou. Půlrok v Polsku Necidovi nesedl. „Bylo to pro Legii velké zklamání,“ přitakal polský žurnalista Jakub Białek ze sportovního webu weszlo.com.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Mladá Boleslav 4:0. Gólový půst prolomil Van Buren
Video se připravuje ...

Titulní strana deníku SportFoto Sport

Další informace o Tomáši Necidovi a utkání Slavie v Olomouci čtěte v sobotním Sportu. Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud