29. října 2017 • 21:34

Opusťte tribuny, vyzýval kotel Sparty. Tohle nám nepomůže, řekl Bičík

Autor: pta, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V poslední době jde už skoro o tradici. Radikální fanoušci Sparty dávají najevo nespokojenost s vedením klubu. Pokračovali v tom i při domácím utkání s Baníkem Ostrava (3:2). Jejich výzva, aby i ostatní diváci od 30. minuty do konce prvního poločasu opustili tribuny, ale neměla masovější ohlas.



Góly

Domácí: 8. Josef Šural, 52. Zahustel, 80. Štetina

Hosté: 35. Baroš, 55. de Azevedo

Sestavy

Domácí: Bičík – Zahustel, Hovorka, Štetina, Nhamoinesu – Sáček, Mandjeck (69. Mareček) – Biabiany (75. Albiach), Rosický (C), Vatajelu (46. Janko) – Josef Šural.

Hosté: Vašek – Pazdera, Azackij, Pokorný, Morgan (86. O. Šašinka) – Šindelář – Sus (79. Stáňa), R. Hrubý, de Azevedo, Granečný – Baroš (C) (76. Poznar).

Náhradníci

Domácí: Vorel, Kadlec, Albiach, Mareček, Mavuba, Plavšić, Janko

Hosté: Šustr, Šašinka, Šašinka, Panić, Stáňa, Mičola, Poznar

Karty

Domácí: Josef Šural, Nhamoinesu, Mandjeck, Mareček

Hosté: Granečný, Granečný, Pokorný

Rozhodčí

Královec – Nádvorník, Wilczek

Stadion

Generali Arena, Praha-Bubeneč

Návštěva

9 125 diváků

Při utkání s Karvinou (1:0) odmítal domácí kotel na Letné fandit, při výhře nad Teplicemi zase vyvěsil velký transparent dávající v italštině sbohem trenéru Stramaccionimu a radikální příznivci nechali svůj sektor prakticky neobsazený.

Před utkání s Baníkem se snažili na svoji stranu získat další diváky. U stadionu rozdávali letáky, které vyzývaly k odchodu z tribun od 30. minuty do přestávky, jedna skupina zablokovala vstup do svého sektoru. Stejný vzkaz zopakovali ultras Sparty na transparentech, které ukázali stadionu deset minut před začátkem protestu. „Sparta není byznys, ale srdeční záležitost. Kdo nese za současnou situaci zodpovědnost? Fanoušci, nebo Křetínského kamarádi?“ vinil klubový management.

Reakce okolí? Ve 30. minutě se zvedlo jen zhruba 200 fanoušků, větší podporu protest kotle při návštěvě 9125 diváků nezískal. Kvůli rozhádané situaci byli na Letné víc slyšet příznivci Baníku, kteří vyrazili do Prahy podpořit svůj tým jako tradičně v hojném počtu, ačkoliv části z nich zkomplikovalo cestu vlakem větrné počasí.

Atmosféru hodnotil po utkání brankář Sparty David Bičík . „Hostující fanoušky bych chtěl pochválit, byli opravdu slyšet. Co se týká těch našich… Já je na jednu stranu chápu, že na situaci mají nějaký názor a rozhodli se jej vyjádřit takhle. Nám to však v tuto chvíli nijak nepomůže.“

Bičík jejich postoj respektuje, podle jeho názoru ale náladu na Spartě nezlepšuje. „Mají na to právo, dávají poslední peníze, aby s námi jezdili po celé republice a protest se proto dá pochopit, tím však neříkám, že by to týmu prospělo,“ řekl brankář, který nastoupil za Spartu při zranění jedničky Martina Dúbravky poprvé v sezoně.

Sparta - Ostrava: Ultras Sparty vyzývají fanoušky, aby opustili svá místa
Video se připravuje ...

Sparta - Ostrava: Baroš střídá a ostravský kotel mohutně skanduje jeho jméno
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Ostrava 3:2. Domácí využili v závěru přesilovku
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud