2. listopadu 2008 • 11:01

Čech chce v Chelsea překonat další rekord

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva brankář Petr Čech dosáhl v dresu Chelsea na stovku vychytaných nul, už se poohlíží po další metě. Jednička české fotbalové reprezentace by ráda do pěti let překonala klubový rekord Petera Bonettiho.



Ten během dvacetileté kariéry v londýnském klubu vychytal 205 zápasů bez obdržené branky.

"Všechno to hezky vyšlo. Snad jedině to počasí mohlo být lepší, byla velká zima, vítr a tma - už ve dvě odpoledne se muselo na stadionu rozsvítit," řekl na svých internetových stránkách Čech.

Díky jubilejnímu zápisu do statistik se stal terčem vtípků brankářské trojky Chelsea Portugalce Hilária. "Na mou stovku nul mi odpověděl: To už jsi docela starej... Jinak Carlo Cudicini (druhý brankář Chelsea) se k té stovce také blíží. Myslím, že má asi 95 nul," uvedl šestadvacetiletý český brankář.

Čech na stovku nul potřeboval 180 zápasů Premier League, Ligy mistrů, Anglického a Ligového poháru. "Jsem moc rád, že jsem to dotáhl na stovku nul, a o to více mě těší, že jsem jich většinu vychytal v Premier League a v Lize mistrů, tedy ve dvou nejlepších fotbalových soutěžích na světě," prohlásil reprezentační gólman, který drží rekord anglické ligy v počtu nul v jedné sezoně.

V ročníku 2004/2005 nedostal při cestě za titulem gól v 25 zápasech. "Je to zároveň výborná vizitka pro obrannou práci celého mužstva," dodal.

V klubové historii se nad sto čistých kont dostal pouze bývalý anglický reprezentant Bonetti. "Když budu takto pokračovat, mohl bych za pět let jeho rekord překonat," plánuje Čech.

Sbírku čistých kont může rozšířit už v úterý v Římě, kde Chelsea čeká duel Ligy mistrů s domácím AS. "Letíme už v neděli, abychom měli dost času na odpočinek a přípravu na zápas. Chceme vyhrát, tři body nám prakticky zajistí postup ze skupiny. Mít postup v kapse co nejdříve, to je náš cíl, abychom se pak mohli v klidu soustředit na Premier League a Ligový pohár," řekl Čech.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud