Jan Podroužek
26. července 2012 • 12:30

Siegl jde za Chovancem do Emirátů, Blšany ale hlásí: Chceme postoupit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V loňské sezoně nepřijely kvůli rozpadlému kádru ke dvěma utkáním. Ve 30 divizních zápasech nasbíraly usmolených šest bodů, dostaly 111 branek a skupinu B pochopitelně opustily. Jako nováček ústeckého přeboru ale Blšany hlásí: „Posilujeme se a chceme zpátky!“



Zažily katastrofální minulou sezonu. „Pro nikoho jsme nebyli soupeřem,“ připouští trenér Josef Němec.

A před novou dostaly další pecku: Horst Siegl, bývalý kanonýr Sparty a naposledy tmel blšanské defenzivy odchází jako asistent trenéra za Jozefem Chovancem do Spojených arabských emirátů do týmu Bani Yas. „Bude chybět. Sigi je persona, ale bojujeme, bojujeme,“ říká Němec.

Na dnešním tréninku se prozatímní hrstka fotbalistů všechno dozví. Až před ně předstoupí kouč Němec, spustí: „Máme ambici jít zpátky do divize. V loňském ročníku jsme to patlali, ale teď si myslím, že jsme dali dohromady postupový tým, který by měl i na vyšší soutěž,“ vypráví.

To jsou o pořádný kus pozitivnější slova, než jaká volil v divizní sezoně 2011/2012. V jednom je to ale stále stejný song.

„Dáváme to dohromady z vlastních zdrojů, snad nám pomůže někdo i z kamarádství.“ To od Němce nezní příliš ambiciózně na to, že tvrzení o jasné vizi o postupu a skládání kádru od sebe nedělila ani minuta.

Na stránkách klubu se píše, že první předsezonní trénink proběhne ve čtvrtek 26. července 2012. Nechybí ale ani o dost skeptičtější věta: „Budeme se snažit informovat, zda se trénink opravdu uskuteční.“

Emiráty jsou pro Sigiho obrovská šance

Siegla prý přemlouvat nešlo. Dolary zmaštěné ropnými fleky měly při jeho rozhodování totálně navrch.

„Je to pro něj obrovská šance a velká priorita. Kdybych měl podobnou nabídku, popřejeme si a jdu taky. A pak jsou ostatní fotbalisté. Někdo je ochotný přijít a domlouvat se, jestli nám pomůže, někdo nepřijde vůbec,“ vypráví Němec.

Na něm teď leží spousta zodpovědnosti. „Komunikuju na všechny strany, zařizuju sekretáře, hlasatele, pořádkovou službu. Pomáhá mi Jarda Janoušek a navzájem si to snažíme usnadňovat,“ vykládá 39letý bývalý hráč Sparty nebo mexického Cruz Azul.

Podle Němce se povedlo „poskládat pár věcí, takže bychom o záchranu hrát nechtěli. Budeme se rvát o postup,“ jenže do téhle melodie se budou dosazovat slova až od 11. srpna, kdy ústecký přebor začíná. To znamená, že Blšany mají na přípravu 16 dní...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud