Jan Podroužek
5. prosince 2012 • 05:00

Půlmistr hattricků: Nejsem žádný velký střelec, říká útočník Hvězdy Cheb

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebýt férovosti Tomáše Ulmana z Provodova, jeho jméno by se v soutěži hattricků deníku Sport na nejvyšším patře neobjevilo. Zlínský kanonýr přiznal, že jeden třígólový zápis mu byl přisouzen chybně, takže lístky na Chelsea a páry kopaček mají nejblíž k útočníkovi Hvězdy Cheb Pavlovi Hudečkovi.



„Opravdu se Ulman přiznal? Moc mě to těší, to se dneska jen tak nevidí, aby se někdo takhle zachoval. Děkuju mu,“ kroutí hlavou 21letý kanonýr.

Za podzim nasázel do brány soupeřů tři hattricky. A ani nevěděl o tom, že ho jeho střelecká forma vyhoupla nejvýš v soutěži deníku Sport o krále téhle dovednosti. Pavel Hudeček táhne tým, který je s osmibodovým náskokem první v karlovarském přeboru.

„Cože? To vůbec nevím. Soutěž nesleduju,“ reagoval překvapeně mladý kanonýr, když se dozvěděl, že je půlmistrem v soutěži hattricků. Hudeček má nastřádáno za podzim už 18 branek a dělí se o nejlepšího střelce karlovarského kraje.

„Má výbornou orientaci ve vápně, dokáže si najít správné místo,“ říká o něm David Kuna, sekretář chebské Hvězdy. Tuhle informaci byste z 21letého střelce, který se živí jako poštovní doručovatel, těžko vyrazili.

„Je hrozně skromný, poctivý kluk. Pro tým by dýchal, na jeho individuálních úspěších mu tolik nesejde,“ vykládá Kuna.

Přesto Hudeček zbystří, když se dozví, že za celkové vítězství v soutěži by ho čekaly dva lístky na Chelsea a tři páry kopaček. „V životě jsem ještě nic nevyhrál, tohle bych bral. S tím už bych si dovedl poradit,“ usmívá se Hudeček.

Dál už pak jen potvrzuje slova sekretáře oddílu. „Nedovolil bych si říct, že jsem nějaký velký střelec. Ale ty góly mě povzbuzují a jsem rád, že pomáhají týmu. Možná se dá říct, že na tom, že jsme první v přeboru, mám i svůj podíl,“ nezapře mladík svou skromnost.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud