Jan Podroužek
18. prosince 2012 • 04:09

Bílý balet z Pardubicka neztratil na podzim ani bod a dal 82 gólů!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrají v replikách dresů Realu Madrid a válí stejně. Vlastně v porovnání, jak si vedou ve své soutěži, jsou na tom ještě daleko lépe než megahvězdy z La Ligy. Libišany, tým z pardubické III. třídy, mají vynikající bilanci – ze 13 zápasů všechny vyhrály s impozantním skóre 82:18 a vedou tabulku o 11 bodů!



Stará se o ně obec, k tomu mají více než deset sponzorů. Sezona je jen po fotbalové stránce vyjde přibližně na sto tisíc korun. A je znát, že Libišany jsou jinde než soupeři.

„Byly za podzim asi tři zápasy, kdy jsme vyhráli o fous, ale to jsme měli rozsáhlou marodku,“ říká Petr Vích, vedoucí mužstva.

Jejich úspěch zvednul celou vesnici, která má 150 popisných čísel. Víc než stovka fandů se objevuje na domácích zápasech, dvacet z nich jezdí i na venkovní utkání. Od sponzorů mají navíc vyrobené unikátní dresy. Úplně stejné jako hráči: na zádech svou jmenovku a číslo, které se jim líbí.

Vynikající servis pro fandy? Hráči se mají ještě lépe. Každý fasuje sportovní tašku, tréninkové i vycházkové oblečení od adidasu a před zápasem si tým vybírá z pěti kolekcí dresů!

Mimo jiné z replik triček Realu Madrid. „Koupil nám je jeden z našich sponzorů, máme černou i bílou variantu,“ vykládá Vích.

Navíc mají někteří hráči individuální trénink, ve čtvrtek pak trénují pod Jiřím Vágnerem, hráčem Bohemians 1905. Ten je v Libišanech na hostování a za amatérský celek o víkendu nastupuje.

Právě Vágner je podle Vícha hlavním hybatelem libišanského válce. „Kluci jsou z něj úplně nadšení. Byli zvyklí, že si na tréninku ťukli bago, teď ale vypadají jejich tréninky profesionálně. Jejich výkonnost jde strmě nahoru,“ těší Vícha.

Chcete důkaz? Sedmkrát rozsekali soupeře alespoň o šest gólů! „Kluci chtějí pořád útočit, pořád dávat góly. III. třídu prostě převyšujeme,“ vykládá Vích.

Kde se ale může tahle mašina zaseknout? Cíl mužstva je prý zopakovat podzimní jízdu a postoupit.

„Okresní přebor je ale náš strop,“ vyhrkne trochu překvapivě vedoucí mužstva. „Na I. B třídu bychom asi nesehnali dost finančních prostředků. Je to ještě daleko, nedokážu si ještě představit, jak by to vypadalo,“ povídá.

Týmy, které na podzim neztratily ani bod

Jirny (divize C)
Březiněves (pražská II. třída)
Zlonice (kladenská III. třída)
Jíkev (nymburská III. třída)
Radonice B (IV. třída Praha-východ)
Senohraby (IV. třída Praha-východ)
Nová Ves pod Pleší B (příbramská IV. třída)
Zavidov (rakovnická II. třída)
Nýrsko B (klatovská IV. třída)
Dolní Poustevna (děčínská III. třída)
Libišany (pardubická III. třída)
Dolní Heřmanice (žďárská IV. třída)
Radostice (IV. třída, Brno-venkov)
Lobodice (přerovská okresní soutěž)
Třeština (šumperská III. třída)
Loučka (vsetínská IV. třída)
Studénka (novojičínská okresní soutěž)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud