11. března 2016 • 16:40

Zličín proti Berbrovi a spol.: Je to stávka, nesmí nás potrestat

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Zličín neustupuje. Klub z pražského přeboru vyzval v prosinci šéfy českého fotbalu k rezignaci. Předseda FAČR Miroslav Pelta, jeho zástupce Roman Berbr i šéfka Komise rozhodčích Dagmar Damková ale zůstali ve funkcích. Tak se Zličín rozhodl udělat další krok, nenastoupí v neděli proti Královicím. „Počítáme s tím, že zápas prohrajeme, ale jinak právo na stávku máme. Stávkovat snad nesmějí jen hasiči a další záchranné složky,“ tvrdí manažer Zličína Josef Jarolímek.



Kluby z celé republiky mohly Zličín od půlky prosince v jeho požadavcích podpořit, nakonec se ale k výzvě připojil jen východočeský SK Křičeň. Ani to ale zástupce klubu z pražského přeboru neodradilo, k ústupu nezavelel.

„Není jiná cesta. Dali jsme už dřív ve Sportu červenou kartu kmotrům, teď jsme přišli s výzvou a nic se nestalo. Tak v našem boji budeme pokračovat a nenastoupíme v neděli proti Královicím. K zápasu se ale dostavíme,“ řekl manažer klubu.

Jak to tedy bude vypadat. Zličín nastoupí na trávník ve speciálních černých dresech. Ale hrát se nebude. Hráči si podají ruce se soupeřem a s rozhodčím. Pak bude hotovo, do míče nikdo nekopne. „Kluci náš postup přivítali. Samozřejmě by chtěli hrát, ale náš postup podporuje celá kabina,“ dodává.

Na Zličíně počítají s tím, že zápas prohrají kontumačně 0:3, další trest by ale podle manažera neměl přijít. „Královice se k nám nepřidaly, takže prohrajeme. Ale jinak myslím, že máme právo stávkovat a nikdo by nás neměl trestat. Stávkovat nesmějí jen hasiči,“ pohlíží do blízké budoucnosti manažer Zličína.

K dalším duelům prý už rebelové ze Zličína nastoupí. „To jsme jasně deklarovali už v prosinci. Ale tenhle krok jsme prostě museli udělat,“ dodává s tím, že ho moc potěšila podpora SK Křičeň. Východočeský klub se jako jediný přihlásil k výzvě Zličína zvěřejněné v prosinci na jeho internetových stránkách.

Teď Zličín vyzval k podpoře znovu, kluby i fanoušky. "Ozývají se nám i fandové klubů, které výzvu nepodpořily. Byl bych rád, aby nás přišli podpořit v neděli," dodal Jarolímek. Zličín pro fanoušky vypraví na zápas autobus.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud