18. srpna 2017 • 08:46

Nováček z Čížové má v ČFL nového trenéra, doma bude zatím ve Strakonicích

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je to tady. Čížová se předvede fanouškům na „domácí půdě“ v České fotbalové lize, kam po triumfu v divizi zamířila. V prvním kole tým prohrál po statečném boji v Benešově a teď by měl hrát doma. Jenže to se nestane. Klubu nevyšla žádost o výjimku na tři měsíce, když nestihl během léta udělat potřebné úpravy ve svém areálu. A tak musí zatím do strakonického azylu. Ten je od Čížové zhruba třicet kilometrů, tým si tam v létě i zatrénoval, ale doma je doma.



Čížová byla v divizi zvyklá vyhrávat, teď narazí ve třetí lize na vyšší kvalitu. Tým se teprve seznamuje se soutěží. „Zhruba patnáct minut toho prvního zápasu jsme byli bojácní a platili nováčkovskou daň,“ přiznává trenér týmu Radim Kokeš. „Postupem času jsme ale vyrovnali hru a později jsme byli i fotbalovější,“ myslí si nový kouč týmu.

Sám se k mužstvu připojil až před sezonou, dosud pracoval pro druholigové Táborsko. Teď vytvořil trenérské duo se Zdeňkem Starobou, který tým vedl v divizi. Trenéři se bez potíží domluvili na spolupráci, poslední slovo v otázce sestavy ale bude mít Staroba.

V divizi tým spoléhal na ostrostřelce Jirouše, který byl jedním z nejlepších kanonýrů v nižších soutěžích v Čechách, na startu sezony ale není zdravotně fit a v úvodním utkání týmu hodně chyběl. Jak v ofenzivě, tak zkušenostmi. Nebude připravený ani pro duel s Vyšehradem. Ten mimochodem prohrál v prvním kole doma 0:4 a za každou cenu chce propadák napravit. V tom to bude mít Čížová určitě těžké. A když se připočtou trable s hřištěm, je místo radosti problémů, byť do budoucna řešitelných, docela dost.

„Snažili jsme se vyměnit si s Vyšehradem pořadatelství, ale nevyšlo to. Stejně tak nevyšla naše snaha, abychom hráli zápas na stadionu v Temelíně, kde je krásný areál, na třetí ligu ideální,“ neskrývá Kokeš.

Ten počítá s tím, že další domácí zápas už by ale Čížová mohla na zmíněném stánku odehrát. Absence domácího prostřední každopádně znamená velké minus pro nováčka. Ten se s tím ale hodlá prát a vzdorovat konkurenci, jak jen to půjde. Přehnané cíle si ale nováček nestaví. Rád by se ve třetí lize zachránil, to by pro začátek úplně stačilo.

Co se týče posil, klub získal exbudějovické duo Bálek – Tomášek, dalším novým hráčem je Bodeček, ale ten je momentálně zraněný, fit nebude ani zmíněný střelec Jirouš. Tým by rád získal ještě nějaké posily, zatím ale nebyl úspěšný. „Naše hra nebyl špatná, ale kádr bychom určitě potřebovali doplnit,“ dodal kouč.

Zápas s Vyšehradem jeho tým odehraje ve Strakonicích od 13:30 v areálu Na sídlišti. Vedení klubu se obává, že tým přijde o podporu fanoušků, trenér tak skeptický není. „Věřím, že lidé budou zvědaví. Tahle soutěž se tu nehraje, tak snad přijdou. My je budeme chtít pozvat dobrým fotbalem,“ hlásí Kokeš.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud