8. listopadu 2008 • 16:33

Jihlava veze body ze Sparty

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jihlavy jsou minimálně do neděle lídrem druhé ligy. Po dnešním vítězství 2:0 na hřišti béčka pražské Sparty vedou o dva body před Bohemians 1905. Ty čeká zápas 15. kola s Třincem až v neděli.



Fulnek - Ústí nad Labem 0:0

Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Lakomý. ŽK: Lukaštík - Dvořák. Diváci: 506.

Sestavy:
Fulnek: Pospěch - Jindřišek, Krása, Sedlák, Staš - Huvar (77. Košturík), Pavlík (88. Janoviak), Slončík, Vyskočil - Lukaštík, Schulmeister. Trenér: Takáč.
Ústí n. L.
: Novák - Škoda, Dvořák, Valenta, Krejčíř - Franc, Martykán, Pilík (80. Veverka), Benčík - Vondrášek, Volek. Trenér: Habanec.

Domácí už poněkolikáté doplatili na špatnou koncovku, která je opět připravila o lepší výsledek. V prvním poločase trefili Pavlík s Vyskočilem tyč, po změně stran sice Krása dopravil míč do sítě, ale rozhodčí branku kvůli postavení mimo hru neuznali. Severočeši se soustředili na pozornou defenzivu, ze které vyráželi k rychlým protiútokům, ani oni se však nedokázali střelecky prosadit


Karviná - Opava 1:1 (0:1)

Branky: 66. Sourada - 4. Šultes. Rozhodčí: Bíma - Čecháček, Peřina.
ŽK: Macek (Karviná). Diváci: 3280.

Sestavy:
Karviná: Blaha - Brezničan, Gill, Buryán, Juska - Macek, Ficek, Rýdel, Milosavljev (83. Jursa) - Sourada (68. Juroszek), Opic. Trenér: Kalvoda.
Opava:
Novák - Kolínek, Mezlík, Cigánek, Jelínek - Partyš, Metelka, Barteska (88. Víšek), Zapletal (69. Kiša) - Halaška (75. Půda), Šultes. Trenér: Látal.

Do slezského derby vstoupili velmi dobře Opavané a již ve čtvrté minutě po Partyšově centru skóroval hlavou Šultes. Hosté pak velmi dobře bránili a dostávali se rychlými brejky před domácí branku. Ve 35. minutě Barteska nastřelil břevno branky domácího gólmana Blahy.

Po změně stran hráli Karvinští aktivněji a z toho pramenila i vyrovnávací branka. Sourada se ocitl sám před brankářem Novákem a přehodil ho. Autor gólu ale musel krátce nato kvůli zranění hřiště opustit. Ve zbývajícím čase obě mužstva dobře bránila, takže ani jeden tým se už nedostal do vyložené brankové příležitosti.


1. FC Slovácko - Hradec Králové 1:1 (0:0)

Branky: 70. Ineman - 57. Kaufman. Rozhodčí: Zelinka - Santarius, Adámková. ŽK: Lysoněk, Stýskala, Perůtka, Kubáň - Chleboun, Černý, Přibyl. Diváci: 3050.

Sestavy:
Slovácko: Filipko - Němčický, Ineman, Formánek, Lysoněk - Kubáň, Perůtka (64. Berger), Stýskala, Randa - Sládek (84. Kerbr), Čtvrtníček (64. Matůš). Trenér: Jurkemik.
Hradec Králové:
Lindr - Němeček, Poděbradský (75. Přibyl), Chleboun, Kalousek (64. Svoboda) - Nemček, Vít, Dvořák, Rezek (90. Válek) - Kaufman, Černý. Trenér: Machala.

Fotbalisté Slovácka, kteří citelně postrádali zraněného Gondu a nemocného Chmelíčka, ztratili v souboji sousedů v tabulce v domácím prostředí další cenné body, když uhráli pouze remízu s Hradcem Králové.

První poločas přinesl minimum vážnějších šancí na obou stranách. Až po půlhodině hry mohli jít do vedení hosté, ale hlavičku Víta s námahou vyrazil brankář Filipko. Po změně stran si Hradec počínal aktivněji a také se ujal vedení. V 57. minutě unikl po pravém křídle Rezek, jeho střelu ještě stačil Filipko vyrazit, ale dobíhající Kaufman míč pohodlně dorazil do sítě.

Slovácko mohlo hned z následného protiútoku vyrovnat, ale brankář Lindr stačil na poslední chvíli vyrazit hlavičku Čtvrtníčka. Bojovně hrajícím domácím se podařilo přece jen dát gól až v 70. minutě, kdy obránce Ineman hlavou přehodil brankáře.








EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud