24. září 2015 • 04:50

Útočník outsidera vyškolil brankáře Sparty! Použil dloubák

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Představte si, že váš tým má na dosah skalp slavné Sparty (1:1, 4:5 na penalty) a jdete kopat důležitou penaltu v rozstřelu, který rozhodne o vítězi. Nervozita? S tím na útočníka Králova Dvora Martina Krause nechoďte. Zkušeného matadora v brance Letenských Miroslava Millera vyučil parádním lobem po vzoru Antonína Panenky.



Tohle muselo diváky pobavit. Fotbalisté Králova Dvora vstupovali do zápasu v roli jasného outsidera, přesto měli ligovou Spartu dlouho na lopatě a sahali po senzaci. Chybělo málo. Jenže Petr Jiráček v poslední minutě základní hrací doby vyrovnal a šlo se do penaltového rozstřelu.

V něm se předvedl domácí útočník Martin Kraus. Zatímco všichni fotbalisté, včetně těch sparťanských, volili střely placírkou na jistotu, nebál se zariskovat a zkušeného brankáře Millera překvapil slavným „vršovickým dloubákem“.

KRAUSŮV "VRŠOVICKÝ DLOUBÁK" PROTI SPARTĚ
Video se připravuje ...

Bohužel pro domácí byl jediným, kdo v rozstřelu selhal, jejich obránce Milan Petr. A jelikož hosté všechny penalty proměnili, nestačila ani Krausova paráda na postup.

I přesto mohou být fotbalisté Králova Dvora spokojeni. Téměř 90 minut totiž bránili jednobrankové vedení a přední ligový tým si na nich mohl zuby vylámat. S tím však vůbec nebyl spokojený trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Petr Jiráček poslal zápas svým gólem do penaltového rozstřelu.
Petr Jiráček poslal zápas svým gólem do penaltového rozstřelu.

„Přestože jsme hráče upozorňovali, že nesmíme prohospodařit začátek zápasu, dovolili jsme si luxus a prohospodařili jsme celý poločas. Chyběl nám pohyb, vůle nabíhat za obranu, agresivita… Prostě nám chybělo všechno,“ vykládal zoufale sparťanský trenér. Zároveň však dodal: „Spadl mi kámen ze srdce, protože v tomhle zápasů šlo o postup a těch příkladů, kdy vypadnete se soupeřem z nižší soutěže je strašně moc.“

Góly a penalty v zápase KRÁLŮV DVŮR - SPARTA
Video se připravuje ...

Ščasný: Prohospodařili jsme celý první poločas
Video se připravuje ...

Jiráček: Měli jsme dát víc gólů - a dřív
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud