25. června 2016 • 14:52

Fotbalový pohár by se měl od nové sezony hrát bez odvet. Prý kvůli Spartě

Autor: ČTK, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový pohár by se měl od nové sezony hrát bez odvet, a to od předkola až do finále. Na dnešním losovacím aktivu klubů ČFL a divizí o tom informoval místopředseda FAČR Roman Berbr. Až dosud se hrálo osmifinále, čtvrtfinále a semifinále dvoukolově. Změnu ještě musí potvrdit výkonný výbor.



Jako důvod změny Berbr uvedl skutečnost, že Sparta nastoupila letos v květnu k odvetnému utkání semifinále MOL Cupu proti Jablonci s juniory a dorostenci.

"Předkolo a první kolo bude stejné jako dřív, od druhého kola se ale už bude hrát jednokolově. Platí, že doma bude hrát vždy amatérský tým a bude se to losovat vše dohromady, id Hlučína až po Aš. Říkám to proto, abyste se pak nelekli, až k vám přijede Baník Ostrava," poznamenal Berbr.

Kromě toho upřesnil, že při nerozhodném výsledku přijde hned na řadu penaltový rozstřel - případné prodloužení by se konalo až při finálovém střetnutí.

Berbr rovněž oznámil, že po oddělení první a druhé ligy spadá do jeho gesce i celostátní dorostenecká liga. "Naposledy to byl chaos. Rozumím, že se budou zápssy překládat, když někomu budou chybět třeba čtyři reprezentanti, ale s absencí tří hráčů si musí kluby umět poradit. Tady odklady nebudeme tolerovat," řekl místoředseda FAČR.

Milan Piško ze Sparty v souboji s jabloneckým útočníkem Stanislavem Teclem
Milan Piško ze Sparty v souboji s jabloneckým útočníkem Stanislavem Teclem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud