Martin Mls
6. října 2017 • 17:50

Prales v přímém přenosu, I. A třída ve Vroutku zažije svátek. I s tiskovkami

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komu by se chtělo o víkendu zabloudit do pralesa? Exkurze do fotbalového pralesa ale může být docela příjemná, a vy máte v sobotu unikátní příležitost. Ve Vroutku totiž pokračuje projekt Můj fotbal živě. FAČR, Fortuna a Česká televize chystají už šestý přímý přenos z nižších soutěží: před kamerami se odehraje zápas ústecké I. A třídy mezi Vroutkem a Ervěnicemi.



Když na venkov dorazí televize, je z toho vždycky haló. Možná si vybavíte druhý díl filmové trilogie Slunce & seno, kde rozverná sekretářka Evička haleká do telefonu: „A vezměte s sebou Bartošku!“ Herecká legenda Jiří Bartoška do Vroutku nejspíš nepřijede, ale hvězdy kultovního Okresního přeboru ano: ambasadory obou týmů budou David Novotný (Jarda Kužel) a Ladislav Hampl (Jarmil). Poražený bude po zápase čepovat pivo, což si už vyzkoušel třeba trenér jednadvacítky Vítězslav Lavička na jaře v Kozojedech.

„Tohle na naší úrovni zažijeme jen jednou v životě,“ pravil jeden z ervěnických bossů Lukáš Šístek. V osmatřiceti si ještě občas zahraje, jenže v sobotu ve Vroutku zůstane v civilu. „Zkušenost by byla, ale rychlost se vytrácí. Nechám to mladším, budou nás v televizi dobře reprezentovat.“

Televize dělá divy. Ervěnicím se před svátečním zápasem najednou uzdravili dlouhodobí marodi a místo obvyklých dvou tréninků byly tento týden na programu tři. I ve Vroutku se děly věci: na čtvrteční trénink, kam přijel štáb ČT, dorazila rekordní sestava. „Pětadvacet hráčů a dva gólmani. Pět šest z nich se na tréninku neobjevilo hodně dlouho,“ usmál se Michal Hlaváč, manažer Vroutku.

Unikátní projekt se rozjel už na jaře, v televizi jste mohli vidět soutěže od krajského přeboru až po čtvrtou třídu, což je v Česku nejnižší level. Bavili se i sázkaři, náběry u Fortuny šly do desetitisíců.

Na podzim se vysílal zápas jihočeského přeboru mezi Protivínem a Hlubokou, teď je řada na Vroutku, dvoutisícovém městečku kousek od exligových Blšan. V sobotu je už od půl desáté nachystaný program pro všechny generace, děti si mohou bezplatně vyzkoušet fotbalovou akademii. „Připravujeme se dlouho a důkladně, hodně nám pomáhá město,“ poznamenal vroutecký manažer Hlaváč.

S Liborem Zajíčkem, což je další důležitá tvář projektu, se vsadil o dobrou večeři: „Tipuju, že padne rekord a přijde 1 500 lidí.“ Hlavní tribuna pojme zhruba čtvrtinu z nich, zbytek by se mohl rozptýlit okolo hřiště.

Bookmakeři mají jasno: favoritem jsou domácí. Vroutek, který je v I. A nováček, doma zatím ztratil jediný bod, zato Ervěnice jsou venku na nule. „Snad to naši kluci nepodcení,“ doufá Hlaváč. „Ale ani my nejedeme do Vroutku na výlet,“ kontruje Šístek. Na výlet pojedou jen fanoušci, z Ervěnic vyrazí jeden plný autobus.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud