29. srpna 2014 • 09:42

Nadávky a pískot na Necida. Na Spartě je to normální, mrzelo ho

Autor: jon, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stejně jako v Nizozemsku pořádně zahrozil. Kdyby Tomáš Necid na Spartě proměnil jasnou tutovku, na Letné se mohl odehrát úplně jiný příběh. Novou posilu ale v úvodu utkání vychytal David Bičík a začal letenskou cestu za postupem. "Měl jsem dát gól," hlesl zklamaně pětadvacetiletý forvard.



Tomáš Necid jako odchovanec nenáviděného rivala ve sparťanském rybníčku nebyl vůbec vítanou osobou. Exslávistický útočník si večer na Letné musel opravdu "užívat". Už v momentě, kdy hlasatel četl sestavy obou týmů, ozval se u jeho jména silný pískot.

"To je tady normální, co na tom mám říct? Je to jejich volba, ať si křičí, co chtějí. Já jim to zakazovat nebudu," vracel se Necid k atmosféře zápasu. "Člověk to slyší, když to řve celý stadion. To je fotbal. Chtěl jsem jim něco vzkázat gólem, to se mi nepovedlo. Jinak nic."

Nová akvizice Zwolle měla dokonalou možnost, aby diváky ještě víc naštvala. Necid se už ve 4. minutě ocitl v obří příležitosti. Osamocený na hranici vápna vystřelil, jeho pokus ale zlikvidoval výtečný Bičík.

Sparta postupuje do evropské ligy
Video se připravuje ...

Moje šance byla klíčová. Kdybych ji proměnil, tak to mohl být jiné. Ale to je kdyby. Pak jsme dostali dva góly do půle, přišel třetí a už to bylo těžké otáčet," smutnil.

Pokud by Necid otevřel skóre zápasu, mohl zápas končit úplně jiným výsledkem. "Sparta byla nervózní, a kdybych dal ten gól, mohla být ještě víc. Třeba by to vypadalo jinak. Bohužel, to je fotbal, prohráli jsme 1:3 a nepostoupili," hodnotil Necid.

Útočník, který proti Spartě bojoval i o reprezentační pozvánku od Pavla Vrby, se ve zbytku utkání příliš neprosadil. Trenér Zwolle ho stáhl z placu už v 53. minutě. Vyprovázel ho - jak jinak - ohlušující pískot a nadávky publika.

"Nevyměnil jsem ho proto, že by na něj lidé pískali nebo mu nadávali, tím nesmím být ovlivněný. Dlouhé míče na Tomáše nebyly úspěšné, musel jsem něco změnit. Šanci měl a myslím, že je velmi zklamaný," hodnotil počínání svého forvarda hostující kouč Ron Jans.

Brankář Sparty David Bičík lapil velkou šanci Tomáši Necidovi
Brankář Sparty David Bičík lapil velkou šanci Tomáši Necidovi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud