27. listopadu 2014 • 04:59

Sparta jde na Neapol. Co potřebuje k postupu? Kolik si vydělá?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SPARTA - NEAPOL 19:00 | Kolo před koncem základní skupiny můžou bouchat šampaňské. Fotbalisté Sparty si za určitých okolností už po dnešním zápase s Neapolí zajistí postup do jarní fáze Evropské ligy. S nejsilnějším protivníkem, kterému Letenští na italské půdě podlehli 1:3, půjde večer o hodně. Co mohou sparťané úspěšně zvládnutou bitvou získat?  



O co hraje Sparta proti Neapoli

O POSTUP

Do jarní části Evropské ligy postupují dva nejlepší týmy. Co potřebuje uhrát Sparta? Pokud na Letné porazí Neapol, stačí, aby Bern ztratil body na Slovanu a je jasným postupujícím. V případě prohry švýcarského týmu Spartu posouvá dál i remíza. Existuje také varianta, kdy Slovan prohraje oba zbývající zápasy a zůstane bez bodu, ostatní tři týmy mohou nasbírat shodně 12 bodů. Pak by o postupujících rozhodovalo skóre. Spartě také (bez ohledu na výsledek s Neapolí) stačí remíza v posledním zápase s Bernem.  

O PENÍZE

Sparta během podzimu v Evropské lize vydělala přes 52 milionů korun (za účast ve skupině 35,75, zbytek jsou příjmy za tři uhraná vítězství). Klubová pokladna se ale může nasytit mnohem víc. Pokud Lavičkova parta dvakrát vyhraje a postoupí do jara, připíše si na konto dalších 27,5 milionů. Dohromady by Sparta vydělala necelých 80 milionů korun, což rozhodně není zanedbatelná suma.

Sparta chce proti Neapoli navázat na domácí úspěchy
Video se připravuje ...

O KOEFICIENT

Sparta pro český klubový fotbal dohání to, co zanedbala v minulé sezoně. Letenský tým tentokrát zachraňuje koeficient do evropských pohárů. Jako jediný český zástupce v pohárovém podzimu zastupuje republiku velmi dobře, díky sparťanským bodům Česko nejspíš udrží místo v elitní patnáctce pořadí států (VÍCE ZDE »). Snem by byla účast v nejlepší dvanátce, odkud má mistr z každé země zaručený přímý postup do Ligy mistrů.

O PRESTIŽ

Sparta měla na evropské scéně velký respekt, kvůli pravidelné účasti v Lize mistrů soupeři o její síle dobře věděli. To se v posledních letech změnilo, na zápasy v nejprestižnější evropské soutěži už obhájce domácího titulu čeká od podzimu 2005. Lavičkův výběr se v této sezoně snaží dosáhnout co nejleších výsledků v Evropské lize. V jarních vyřazovacích kolech by Sparta mohla změřit síly se zvučným soupeřem, což by letenskému klubu ohromně pomohlo. Také proto se postup ze skupiny může vyplatit.

Kouč Neapole Benítez před zápasem: Sparta hraje na Lafatu
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Young Boys 6 4 0 2 13:7 12
2. Neapol 5 3 1 1 8:3 10
3. Sparta 6 3 1 2 11:6 10
4. Bratislava 6 0 0 6 1:20 0

Marek Matějovský v souboji s José Callejónem.
Marek Matějovský v souboji s José Callejónem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud