Pavel Janega
27. srpna 2015 • 15:11

Thun: Spartu vyřadíme! Holek: Neúspěch si nepřipouštíme

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z THUNU | Sebevědomí švýcarského Thunu je i po porážce 1:3 na Letné obrovské. Trenér Ciriaco Sforza hlásí, že dohnat dvougólové manko je pro jeho svěřence reálný úkol, i kdyby měl v odvetném utkání play off Evropské ligy inkasovat branku. Prohlášení až nápadně připomíná Malmö, které se před odvetou se Spartou nebálo obdobných slov a nakonec ji před rokem vyřadilo...



"Půjdeme do zápasu odhodlaní uspět. Věříme, že je v našich silách výsledek z prvního zápasu zvrátit. Sice prohráváme o dvě branky, ale můžeme to otočit," řekl Ciriaco Sforza, trenér FC Thun.

Na Spartu si připravil taktiku, které stoprocentně důvěřuje. Má být důležitou zbraní pro dnešní zápas. "Ale jestli si vážně myslíte, že ji vám teď prozradím, tak to rozhodně ne," zůstává tajemný.

Úkol Švýcarů ale zní jasně: odmazat dva góly Sparty z prvního zápasu. Teprve pak mohou pomýšlet na postup.

"Dá se očekávat, že budou chtít hrát aktivně, musí dotahovat. To by mohlo vyhovovat nám, vepředu bude víc prostoru," podotýká letenský stoper Mario Holek. "S čím přesně přijdou, uvidíme až v samotném zápase. Hlavně se ale chceme soustředit na náš výkon. A být úspěšní."

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Thun 3:1
Video se připravuje ...

Že by sparťané vstřelili branku, toho se thunský kouč Sforza nebojí. "I kdybychom inkasovali, tak jsme schopní si vytvořit dostatek šancí a vyhrát i jiným výsledkem," překvapuje odvážnými slovy. Podmínkou ale je, aby se jeho tým vyvaroval individuálních chyb v defenzivě.

"Už v Praze jsme měli dobrý úvod, vstřelili gól, ale před pauzou a v závěru jsme inkasovali zbytečné branky. V odvetě se pokusíme dostat Spartu do velkých problémů. Budeme si věřit, můžeme vyhrát. Koncentrovaní budeme celých devadesát minut," uvedl.

Výhodou pro domácí je jejich umělá tráva, na které hrají každý domácí zápas. Podle Holka jsou tedy na ni logicky zvyklejší, přestože v týdnu sparťané dvakrát trénovali na umělce v tréninkovém centru na Strahově.

Bičík před odvetou v Thunu: Klíčový zápas, jde o záchranu sezony
Video se připravuje ...

Ovšem Sforza nesouhlasí: "Výhoda to není. Vzpomínám si na zápas Sparty v Bernu, kde dokázala, že umí hrát dobrý fotbal jak na přírodní trávě, tak na umělce. Na zápas se těším, bude to super špíl."

A pro Letenské zřejmě i nejdůležitější špíl tohoto ročníku. Jestliže ho nezvládnou a do hlavní soutěže Evropské ligy nepostoupí, celá sezona se bude hodnotit jako nepovedená.

"Kdybychom vypadli, byl by to určitě neúspěch. Podobných zápasů, které se nevydařily, bylo v posledních letech dost. Ale teď chceme přemýšlet pozitivně a jít do utkání s tím, abychom vyhráli. Vůbec si nepřipouštíme neúspěchy z minulých let," dodal Holek.

Utkání Thun – Sparta budeme sledovat na iSport.cz v podrobném ONLINE přenosu od 19:30 ZDE>>>

Inkasovaný gól snad nebude hrát roli, věří před odvetou Mareček
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud