27. srpna 2015 • 22:20

Česká paráda! V Evropské lize je Plzeň, Sparta i Liberec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se ještě nikdy nestalo – až letos. Tři české kluby budou hrát na podzim základní skupinu Evropské ligy. Postup v dnešních odvetách potvrdila Plzeň (výhrou ve Vojvodině 2:0), Sparta (remízou v Thunu 3:3) a Liberec (výhrou 1:0 ve Splitu). Končí pouze Jablonec, který nebyl daleko od senzace, ale po remíze 0:0 vypadl s Ajaxem Amsterdam. Každý z úspěšných klubů  získal za postup 65 milionů. Soupeře pro podzimní pohárové boje se dozví při pátečním losování od 13:00 v Monaku.



Thun - Sparta 3:3, postupuje Sparta

Potvrzený postup přišel pro Spartu po divoké přestřelce. V Thunu se nejdřív prosadili Bořek Dočkal s Josefem Hušbauerem, za domácí vyrovnali Nelson Ferreira s Ridgem Munsym. Třetí branku Pražanů dal poté Costa, ale Thun opět vyrovnal zásluhou Ferreiry. Sparta v hektickém závěru ještě přišla o vyloučeného Breznaníka, ale i tak potřetí za poslední čtyři sezony prošla do základní skupiny, za což vyinkasuje 65 milionů korun.

Branky: 33. a 81. Nelson Ferreira, 50. Munsy - 10. Dočkal, 21. Hušbauer, 72. Costa. Rozhodčí: Buquet - Debart, Gringore (Fr.). ŽK: Zino, Munsy, Bigler, Schindenholz - Frýdek, Costa, Dočkal. ČK: 83. Breznaník (Sparta). Diváci: 6024. První zápas: 1:3, postoupila Sparta.

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 8. • 19:30
FC Thun
FC Thun
3:3
ONLINE
27. srpna
19:30
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 33. Ferreira, 50. Munsy, 81. Ferreira

Hosté: 10. Dočkal, 21. Hušbauer, 71. Nhamoinesu

Sestavy

Domácí: Faivre – Bigler Bigler, Sulmoni, Schindelholz, Wittwer – Zino (56. Zárate) – Rapp, Hediger (C), Frontino (46. Schirinzi), Rojas (46. Munsy) – Ferreira.

Hosté: Bičík – Steinhöfer, Mario Holek, Nhamoinesu, Hybš (69. Breznaník) – Mareček – Dočkal, Hušbauer (27. Litsingi), Frýdek, Krejčí – Lafata (C) (81. Fatai).

Náhradníci

Domácí: Ruberto, Reinmann, Schirinzi, Buess, Munsy, Zárate, Wieser

Hosté: Štěch, Brabec, Kováč, Breznaník, Litsingi, Fatai, Paixão

Karty

Domácí: Zino, Munsy, Bigler Bigler, Schindelholz

Hosté: Frýdek, Nhamoinesu, Breznaník (č), Dočkal

Rozhodčí

Buquet – Debart, Gringore (vš. Francie)

Stadion

Stockhorn Arena, Thun (Švýcarsko)

Hajduk Split - Liberec 0:1, postupuje Liberec

Na horké půdě před mimořádnou kulisou s 32 tisíci diváky zchladili fotbalisté Liberce naděje Hajduku brankou Josefa Šurala z 23. minuty. Domácí v té chvíli potřebovali k postupu vstřelit tři góly, ale Slovan pokračoval v zodpovědném výkonu. K pořádné šanci se Hajduk dostal až v 89. minutě, kdy Roguljič z dálky trefil horní část břevna.

Branka: 23. Šural. Rozhodčí: Dias - Tavares, Soares (všichni Portug.). ŽK: Milič - Delarge, Šural, Koubek, Sackey, Pavelka, Pokorný. Diváci: 32.021. První zápas: 0:1, postoupil Liberec.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vojvodina - Plzeň 0:2, postupuje Plzeň

Nad soupeřem z Balkánu vyhrál český mistr oba duely. Před týdnem doma hladce 3:0 a ani v odvetě v Novém Sadu nedala Plzeň srbské Vojvodině šanci. Pomohl jí vlastní gól Djuriče, který si srazil do sítě Limberského centr. Po změně stran postup zpečetil Slovák Ďuriš.

Branky: 19. vlastní Djurič, 60. Ďuriš. Rozhodčí: Kukulakis - Grevenis, Kurompyliová (všichni Řec.). ŽK: Djurič, Pekarič - Vůch, Limberský. První zápas: 0:3, postoupila Plzeň.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Jablonec - Ajax 0:0, postupuje Ajax

Souboj Jablonce s Ajaxem Amsterodam rozhodl jediný gól z prvního utkání na půdě slavného soupeře. V odvetě před vyprodaným hledištěm s více než šesti tisíci diváky mohli Severočesi srovnat krok, ale v 58. minutě neproměnil Ján Greguš penaltu, trefil pouze tyč. Krátce nato byl vyloučen hostující Riechedly Bazoer, ale Jablonec nevyužil ani početní výhodu.

Rozhodčí: Hansen - Rix, Vang Andersen (všichni Dán.). ŽK: Crnkič, Greguš, Trávník - Milik, Bazoer, El Ghazi. ČK: 59. Bazoer. Diváci: 6040 (vyprodáno). První zápas: 0:1, postoupil Ajax.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud