18. září 2015 • 04:59

Divné ticho v Plzni. Část kotle nepřišla kvůli euru na uprchlíky

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všiml si toho každý, kdo vyrazil na první bitvu fotbalistů Plzně v základní skupině Evropské ligy. V úvodu bitvy s Dinamem Minsk (2:0) bylo nezvyklé ticho. Část osazenstva domácího kotle totiž na úvodní bitvu základní skupiny nepřišla kvůli tomu, že nechtěla finančně podpořit sbírku mezi pohárovými účastníky na uprchlíky, kteří nyní přicházejí do celé Evropy.



Sdružení evropských fotbalových klubů vydalo před startem základních skupin Ligy mistrů a Evropské ligy společné prohlášení. Všech 80 týmů se zavázalo, že z každého prodaného lístku na úvodní domácí duel skupinové fáze pošlou jedno euro na podporu uprchlíků, kteří míří do Evropy z Blízkého východu a Afriky (VÍCE O SBÍRCE ZDE>>>). Podle oficiálního údaje bylo i tak v Plzni vyprodáno, což by mělo vynést příspěvek 10 748 eur (291 tisíc korun).

U některých příznivců západočeského mužstva se ale celoevropská iniciativa nesetkala s pochopením. Část plzeňského kotle umístěného za brankou své lístky na Minsk prodala jiným zájemcům, část sice přišla, ale odmítla hlasitě povzbuzovat svůj tým.

Hořava a Procházka po výhře Plzně: Všimli si, že se tolik nefandilo?
Video se připravuje ...

Ve čtvrtek proti Dinamu tak především ze začátku nefandil celý stadion. V úvodních minutách panovalo v Doosan Aréně nezvyklé ticho, slyšet byla jen hrstka fanoušků z Běloruska. Postupem času se začalo povzbuzovat stále hlasitěji, až atmosféra zase připomínala standardní stav, kdy narvaný stadion žene jako jeden muž dopředu domácí tým.

„Je pravda, že to tam bylo takové divné. Už od začátku. Dozvěděl jsem se, že fanoušci zápas bojkotovali,“ vyprávěl po utkání záložník Milan Petržela, který začal jako náhradník a v závěru vstřelil nádhernou druhou branku. „Říkal jsem si, co se děje? Oni tam párkrát zařvali, ale nebylo to takové, jak jsme zvyklí. Diváky potřebujeme, abychom se nastartovali.“

Atmosféra se ale s přibývajícími minutami výrazně lepšila, po závěrečném hvizdu aplaudoval vítěznému souboru celý stadion. „Něco jsem slyšel, ale nepřišlo mi, že se atmosféra nějak extrémně změnila. Dá se říct, že fandí celý stadion, když nepřijde pár lidí z kotle, ostatní je zastoupí. Dneska nám znovu lidi pomohli, za to jim děkujeme,“ vzkázal za celý tým kapitán Václav Procházka.

Petržela o svém gólu: Kéž by to tak bylo pokaždé
Video se připravuje ...

Obránce Plzně David Limberský zdraví diváky.
Obránce Plzně David Limberský zdraví diváky.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud