Jakub Dvořák
25. srpna 2016 • 10:37

Ščasný chystá změny: Sestavu opustí ČTYŘI hráči, Dočkal netrénoval

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud chtějí sparťanští fotbalisté postoupit do základní skupiny Evropské ligy, musí dnes večer porazit dánské Sönderjyske. Po úvodní bezbrankové remíze chystá trenér Zdeněk Ščasný několik změn. Sestava od té v prvním utkání by se měla lišit na čtyřech postech. Otazník navíc visí nad Bořkem Dočkalem, který chyběl na předzápasovém tréninku.



Změny v sestavě by se měly dotknout všech řad kromě postu brankáře. Pozice Tomáše Koubka, který dostává šanci v posledních zápasech, je díky spolehlivým výkonům pevná.

To se však nedá tvrdit o defenzivě. V ní by mělo dojít hned ke dvěma změnám. Na pravém kraji obrany zřejmě nastoupí na úkor Ondřeje Zahustela čerstvá posila Sparty z CSKA Moskva Vjačeslav Karavajev, který zazářil v nedělním ligovém duelu proti Jablonci. Další, kdo odnese řez, bude Ondřej Mazuch, jehož nahradí Mario Holek, který nastoupil už v neděli.

V záloze se změny dotknou pouze levé strany, kde hrál Daniel Holzer. Spolupráce se spoluhráči v prvním duelu však vůbec nefungovala. Což dal trenér Ščasný po zápase najevo. „Vůbec jsme po té lajně nehráli. Až s příchodem Martina Frýdka se to zlepšilo, on si ty míče vyžádal,“ uvedl Ščasný. A tak se dá předpokládat, že právě sparťanský univerzál bude tím, kdo vlevo začne.

Ščasný: Musíme zvládnout roli favorita
Video se připravuje ...

Velkou neznámou může být zdravotní stav klíčového muže pro sparťanskou hru Bořka Dočkala. „Ne všichni zasáhnou do předzápasového tréninku, ale to neznamená, že nemohou hrát,“ komentoval zdravotní stav mužstva Ščasný. Tím, kdo na středečním tréninku chyběl, byl právě sedmadvacetiletý záložník. Navíc kouč Letenských dodal. „U jednoho hráče mám takový otazník, jinak jsou to drobnosti.“

Poslední připravovanou změnou by mělo být střídání stráží v útoku. Zatímco před týdnem nastoupil na hrotu Lukáš Juliš, v neděli si o místo v sestavě řekl kapitán David Lafata, který dvěma góly popravil Jablonec. Navíc se začíná čím dál víc projevovat Matěj Pulkrab, kterého Ščasný chválil už v Dánsku po pár minutách na hřišti. Následně v neděli vstřelil první ligový gól při ligovém debutu za Spartu.

Pravděpodobná sestava Sparty: 
Koubek – Karavajev, Holek, Kadlec, Costa – Mareček, Vácha – Šural, Dočkal, Frýdek - Lafata

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud