Jan Vacek
19. října 2016 • 20:32

Odepsali Inter?! Boj o postup bude mezi námi a Beer Ševou, tvrdí sparťané

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Evropská liga má za sebou dva hrací dny, zítřejším programem vstoupí do své poloviny. Situace ve skupině K je následující: Southampton a Beer Ševa čtyři body, Sparta tři, Inter nula. Ve hře je ještě bodů dost, Letenštní přesto vnímají, že je pro ně dvojzápas s izraelským soupeřem směrem k postupu stěžejní. „Bude to mezi námi,“ prorokují trenér David Holoubek a záložník Bořek Dočkal.



Bezprostředně po losu bylo v očích většiny fanoušků jasno. Hlavním favoritem na postup je Inter, největší a nejslavnější klub z celé čtveřice. Jenže... Milánský klub nejprve doma podlehl Beer Ševě senzačně 0:2, na Letné potom nestačil na nadšeně bojující Spartu a sklonil se po výsledku 1:3.

V obou zápasech nabídl Inter bezkrevný výkon, bez výraznějšího zaujetí a snahy. Jako by ho Evropská liga vlastně vůbec nezajímala. S ohledem na skutečnost, že to v případě italských klubů není nic výjimečného, může nadcházející dvojzápas Sparty s Beer Ševou určit, který z dvou celků si proklestí cestu do jarní části soutěže.

S Interem minimálně na Letně už příliš nepočítají. „Myslím, že je to mezi námi a Beer Ševou. Pokud obě utkání zvládneme, měli bychom být v jarní části Evropské ligy,“ prohlásil trenér Sparty David Holoubek na tiskové konferenci.

Podobně hovořil i záložník Bořek Dočkal. „Zatím ten vývoj skupiny tak vypadá. Když už jsme se do takové pozice dostali, rádi bychom toho využili. Vnímáme tyhle dva zápasy s Izraelci jako velice důležité. Kdyby se nám podařilo uhrát čtyři body, byl by to velký krok k postupu do jarní části,“ vyhlásil středopolař.

Inter teoreticky ještě může ze zbylých duelů vyválčit 12 bodů, což by na postup jistě stačilo, sparťané ale s povstáním kolosu z Apeninského ostrova nepočítají. Dobře vědí, že ve dvojzápase s Beer Ševou půjde o všechno.

Plzeň je favorit, říká před šlágrem Holoubek. Konaté pro něj není téma
Video se připravuje ...

Sparta sází na mladou krev. Klíčový týden musí zvládnout „Holoubkovy děti“
Video se připravuje ...

Juliš si zvyká na nový post. Je to náročné, ale záloha mi nevadí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud